in , , , ,

ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ, ΠΝΟΕΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Με την ευκαιρία της λήξης της έκθεσης για τη ζωή και το έργο με απεικονίσεις στην Τέχνη, του πολιούχου και προστάτη της πόλης μας Αγίου Νικολάου, θα ήθελα να εκφράσω δημόσια ορισμένες σκέψεις και διαπιστώσεις καθώς και τις ευχαριστίες μου σε όσους την τίμησαν.
Χαίρομαι που η εκδήλωση αυτή λειτούργησε συμπληρωματικά στις υπόλοιπες εορταστικές δράσεις του Δήμου, τον ποδηλατικό του γύρο και τους αγώνες δρόμου, δηλαδή με την άσκηση του σώματος οι μεν, με την άσκηση του πνεύματος η δε, σίγουρα η επί δωδεκαήμερο έκθεση Τέχνης αλλά και Εκκλησιαστικής ιστορίας, δημιούργησε το απαραίτητο κλίμα για αρκετές ημέρες, ώστε να διεξαχθούν οι αγώνες σαν επιστέγασμα της όλης προσπάθειας της πόλης μας, Αρχών ΚΑΙ Πολιτών, σε μια αγαστή συνεργασία (ιδεών, προς το παρόν), όπως επισήμαναν και αρκετοί επισκέπτες.
Ευχαριστώ τους λάτρεις της Τέχνης που ήλθαν να απολαύσουν το έργο του χρωστήρα μεγάλων ζωγράφων, καθώς και τους Ορθόδοξους χριστιανούς ή και τους Καθολικούς που ήλθαν και γέμισαν ακόμη περισσότερο τη φαρέτρα τους με γνώση και έμπνευση για τα πιστεύω τους.
Θα συγχαρώ για τη συμμετοχή και τις απόψεις τους πάνω στην αξία μιας συλλογικής προσπάθειας όλων μας, σε συζητήσεις μας στην αίθουσα, κάποιων πυλώνων βασικών του πνεύματος και της βάσιμης ελπίδας μας για κόσμο πάντα ζωντανό και αξιόμαχο, διότι αγωνίζονται και πλάθουν μια νέα γενιά που εκτός από τη “θρησκευτική” λατρεία στο κινητό της, θα απευθύνει και SMS και like εγκεφαλικού όμως smartphone, δηλαδή γνώσης, σκέψης, ευαισθησίας, προόδου. Ναι, ευχαριστώ εκείνους τους εκπαιδευτικούς, για την ενθάρρυνση. Τον έμπειρο καθηγητή … και τις καθηγήτριες και δασκάλες … (επιτρέψτε μου να παραλείψω τα ονόματα) ανάμεσα στους επισκέπτες που πέρασαν το κατώφλι του Επιμελητηρίου, για την ενθάρρυνσή τους.
Να ευχαριστήσω το Εμπορικό Επιμελητήριο για την ευγενή δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας-εκθετηρίου της. Χωρίς εκείνο, θα βρισκόμαστε πραγματικά “στο δρόμο”. Από πλευράς μας, χαιρόμαστε που αναδείξαμε το χώρο και δημιουργήσαμε “προηγούμενο”, η αίθουσα είναι κατάλληλη ΚΑΙ για εκθέσεις Τέχνης, παράλληλα με τη Δημοτική Πινακοθήκη!
Ευχαριστώ την εταιρεία EUROPLAN, μέγα χορηγό, που κατανόησε και αγκάλιασε την ιδέα καθώς και το fonien.gr που από την αρχή της ιδέας στάθηκε αρωγός, με ρεπορτάζ κάλυψε την εκδήλωση και από πέρυσι ήδη είχε παρουσιάσει την έκθεση στο διαδίκτυο, με 23.000 επισκέψεις έως τώρα!
Ευχαριστώ την εφημερίδα-θεσμό για τον τόπο μας ΑΝΑΤΟΛΗ για την προβολή της έκθεσης και τη χορηγία της. Το Lato.fm για το ραδιοφωνικό του αφιέρωμα.
Το creatink-Τσαγκουρνής για τη χορηγία εκτύπωσης των πινάκων και την ποιότητα της εργασίας του. Την SLV productions για την άψογη ηχητική της υποστήριξη. Το Palazzo Cafe της Κιτροπλατείας για τις όμορφες γεύσεις του μπουφέ του τη βραδιά των εγκαινίων.
Τους αφανείς εθελοντές που βοήθησαν στο στήσιμο των έργων. Τη φιλότιμη κυρία που μας έθρεψε την πρώτη ημέρα με καλούδια από τα χέρια της κατά τη διάρκεια της δουλειάς μας.
Θα κλείσω το κείμενο με την πλέον θετική των υποσχέσεων. Θα επανέλθουμε. Με κάτι το ενδιαφέρον και πάλι.
Φιλικά και με εκτίμηση,
Στέλιος Αδαμάκης-ΑΡΤΙΣ.