in ,

Με κατάνυξη τα Χριστούγεννα στις Δωριές Μεραμπέλλου, [VIDEO – PICS]

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΙΣ ΔΩΡΙΕΣ ΜΕΡ/ΛΛΟΥ »

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στις Δωριές Μεραμβέλλου

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26/12/2016 το απόγευμα Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού  Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στις Δωριές Μεραμβέλλου. Η γιορτή οργανώθηκε από τον ιερέα του ναού πατήρ Εμμανουήλ Πατεράκη και από την Πρεσβυτέρα του Μαρίνα.

Όπως είπε στον χαιρετισμό του ο ιερέας η σκέψη του για την συγκεκριμένη γιορτή ήταν για να δώσει ζωή στο χωριό γιατί οι μόνιμοι κάτοικοι του είναι λιγοστοί και δεν γίνονται πολλές δράσεις .

Οι νέοι που ζούν εκεί έχουν όρεξη και πρέπει να τους βοηθήσουμε ,να τους δώσουμε ερεθίσματα να τους φέρουμε πιο κοντά και να τους μεταφέρουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων αυτές τις Άγιες ημέρες. Στην συνέχεια τα παιδιά υπό την καθοδήγηση της Πρεσβυτέρας, μας παρουσίασαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τροπάρια και εκκλησιαστικούς ύμνους των ημερών.

Η πολύ όμορφη και σεμνή αυτή γιορτή εντυπωσίασε τους λιγοστούς καλεσμένους και έκλεισε με κέρασμα από νοστιμότατα  γλυκίσματα ,μεζέδες και προσφορά στον ναό αγοράζοντας Χριστουγεννιάτικες χειροποίητες κατασκευές.

 

 

 

                                                                               ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ