in ,

Η μαγεία των Χριστουγέννων

… Γράφει η Μαρία Κασωτακη
Ήρθαν τα Χριστούγεννα, τα σπίτια όλων οι δρόμοι και τα μαγαζιά έχουν στολιστεί. Οι κουζίνες των σπιτιών, τα ζαχαροπλαστεία και οι ταβέρνες αρχίζουν να μοσχομυρίζουν.
Τα πρόσωπα όλων αλλάζουν, χαλαρώνουν από την πίεση της καθημερινότητας, γίνονται πιο χαμογελαστά και παίρνουν μια γλυκιά μορφή.
Είναι εκείνη η στιγμή που αρχίζεις σιγά σιγά να συνειδητοποιείς ότι το πνεύμα των ημερών, δεν είναι μόνο τα λαμπερά δέντρα με πολύχρωμα λαμπάκια.
Τα Χριστούγεννα αρχίζει να μεγαλώνει ένα συναίσθημα που είναι το άθροισμα πολλών όπως αναμνήσεις, βιώματα, εικόνες, πίστη, αισθήσεις και αισθήματα χρόνων πολλών ή και λίγων.
Τα Χριστούγεννα έχουν μια μαγεία και κουβαλούν μέσα τους και ένα ανθρώπινο χρέος. Το χρέος μια συγνώμης και ενός ευχαριστώ προς εκείνους που το αξίζουν.
Ένα χρέος που δεν πυροδοτείται από καμιά υποχρέωση αλλά από αυτό το αίσθημα δικαιοσύνης μέσα μας.
Αν χρωστάς μια συγνώμη ήρθε ο καιρός που πρέπει να την πεις.
Δεν έχει θέση ο εγωϊσμός στον σεβασμό της ανθρώπινης ψυχής.
Αν χρωστάς ένα ευχαριστώ μην το στερήσεις από τον άλλο.
Για τους περισσότερους οι μέρες αυτές συμβολίζουν την αγάπη, την ελπίδα, την ομόνοια,
Ακόμα και γύρω μας όλα να είναι χάλια, η μαγεία των Χριστουγέννων είναι ικανή έστω και για λίγο να απλώσει ένα πέπλο καλοσύνης, ανθρωπιάς και ελπίδας.
Αν θέλουμε πραγματικά να νιώσουμε το βαθύ νόημα των Χριστουγέννων ας βγούμε, ας χαρούμε ,ας πούμε όμορφες λέξεις, ας χαρίσουμε χαμόγελα, ας ευχηθούμε «ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ» και σίγουρα θα νιώσουμε την μαγεία των Χριστουγέννων.!!!
ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ