in ,

Ο δημόσιος θηλασμός απλώνεται και στον Άγιο Νικόλαο [VIDEO – PICS]

Γιορτινή ημέρα η πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη 2019.

Νέες μητέρες θηλάζουσες αλλά και μέλλουσες ενώθηκαν στο αμφιθέατρο της λίμνης του Αγίου Νικολάου στις 11 το πρωί.
Μια εκδήλωση-γιορτή πολύ καλά οργανωμένη γιορτάστηκε για 2η χρονιά ξανά στον Άγιο Νικόλαο. Συμμετέχοντας έτσι στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που φέτος συμπληρώθηκαν 10 χρόνια.

Οι νέες μαμάδες αφού πήραν ενημερωτικό υλικό, αναμνηστικά βραχιολάκια με σύμβολο τον μητρικό θηλασμό κεράστηκαν από τον μπουφέ, θήλασαν τα μωρά τους και στην συνέχεια ενώθηκαν και φωτογραφήθηκαν δείχνοντας οτι μπορούν να θηλάζουν ελεύθερα.


Σε ερώτηση μου προς μια από τις τρείς θηλάζουσες μαμάδες (ψυχές) στην οργάνωση της εκδήλωσης, την Φωτεινή Μελετάκη αν φέτος υπήρξε περισσότερη συμμετοχή από πέρυσι.

Η απάντηση της ήταν θετική που σημαίνει ότι ο δημόσιος θηλασμός ανοίγει τα φτερά του και απλώνεται σε γρήγορους ρυθμούς και στην πόλη του Αγίου Νικολάου.

Άρα το μήνυμα της 1ης εκδήλωσης πέτυχε ότι ο θηλασμός δεν είναι ταμπού, δεν είναι επίδειξη είναι δικαίωμα.
Η κοινωνία μας εξοικειώνεται σιγά σιγά και πρέπει το παιδί να παίρνει την φυσική τροφή, τη στοργή, την παρηγοριά που έχει ανάγκη σε κάθε στιγμή.

Η όμορφη εκδήλωση του μητρικού θηλασμού ήταν πλαισιωμένη με μουσική από το Toutousound και έκλεισε με το κουκλοθέατρο «ΑΡΊΜΑ» ,χαρίζοντας στα μεγαλύτερα παιδιά διασκέδαση με τα υπέροχα σκίτσα και τις χορογραφίες από τις κούκλες που έμοιαζαν αληθινές.!
Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ
ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ