in

Έτοιμος ο Ολυμπιακός για επιστροφή στις νίκες με Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το παιχνίδι της Τετάρτης (16/11, 20:00, Νοvasports 2) κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, για την 7η αγωνιστική της EuroLeague. Στόχος των “ερυθρολεύκων” να επιστρέψουν στις νίκες στην διοργάνωση, ύστερα από δύο σερί ήττες απέναντι σε ΤΣΣΚΑ και Γαλατάσαραϊ.

Η προπόνηση των “ερυθρολεύκων’ ξεκίνησε με σχεδόν μία ώρα καθυστέρηση, καθώς οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού καθυστέρησαν να φτάσουν στο ΣΕΦ, αφού αρκετοί δρόμοι στην Αθήνα και κυρίως η παραλιακή στα Νότια προάστια της πόλης (εκεί κατοικούν οι περισσότεροι αθλητές), ήταν κλειστοί, λόγω των αυστηρών μέτρων κυκλοφορίας με την άφιξη του προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

Οι Πειραιώτες παρακολούθησαν για αρκετή ώρα σε βίντεο το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα και έχουν βγάλει το πλάνο τους για την αναμέτρηση. Σκοπός τους να κάνουν το παιχνίδι τους στην επίθεση: να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο και να σκοράρουν σε καταστάσεις αιφνιδιασμού, όπως και να λειτουργήσουν στοχευμένα στο σετ-παιχνίδι, τόσο με τους low-post παίκτες, όσο και με το να βγάλουν συνεργασίες στο παρκέ, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Παράλληλα, ζητούμενο είναι και η βελτίωση στην περιφερειακή άμυνα, με τους “ερυθρόλευκους” να στρέφουν το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής τους στον περιορισμό του Ταϊρίς Ράις και ακολούθως στην εξουδετέρωση του Άντε Τόμιτς μέσα στην ρακέτα, οι οποίοι σκοράρουν και πασάρουν εξίσου καλά. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλει μεγαλύτερη ενέργεια από τους παίκτες του στην προσωπική άμυνα, αλλά και να λειτουργήσουν μεταξύ τους με σωστές βοήθειες όποτε χρειαστεί.

Ο Έρικ Γκριν, ο οποίος έχει επιστρέψει στις προπονήσεις του Ολυμπιακού ύστερα από την 48ωρη τιμωρία του, προπονήθηκε για ακόμη μία φορά μαζί με την ομάδα. Το θέμα θεωρείται λήξαν και ο Αμερικανός γκαρντ υπολογίζεται κανονικά για την αναμέτρηση κόντρα στους Καταλανούς. Ο τραυματίας (οστικό οίδημα) Δημήτρης Αγραβάνης έμεινε εκτός προπόνησης και είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να βρεθεί στην δωδεκάδα για την αναμέτρηση. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ύστερα από το έξτρα ρεπό που πήρε για να ξεκουραστεί (τενοντίτιδα στο γόνατο), συμμετείχε στο πρόγραμμα και θα αγωνιστεί στο ματς απέναντι στην Μπαρτσελόνα.