in

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγίου Νικολάου επισκέφτηκε τη Φιλαρμονική

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 το παράρτημα ΣΔΕ Αγίου Νικολάου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο χώρο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Αγίου Νικολάου, όπου μας υποδέχτηκαν ο μαέστρος της Ορχήστρας Ε. Σπυριδάκης και ο Ε. Δεμέτζος. Στα πλαίσια της επίσκεψης παρουσίασαν και περιέγραψαν στους εκπαιδευόμενους τα πνευστά και κρουστά μουσικά όργανα της ορχήστρας, ενώ έδωσαν και ιστορικά στοιχεία για την προέλευσή και τη χρήση τους. Επίσης, μας παρουσίασαν το έργο και τη δραστηριότητα της Φιλαρμονικής ορχήστρας και ενημέρωσαν για τη λειτουργία και την πρόσβαση σε αυτή.

Έπειτα ,απαντήθηκαν από τον υπεύθυνο πλήθος ερωτήσεων που του απηύθυναν οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ.Στόχος της εκπαιδευτικής αυτής δράσης ήταν η απόκτηση νέων γνώσεων και η εξοικείωση με το συγκεκριμένο είδος μουσικής ως πολιτιστικό στοιχείο της πόλης του Αγίου Νικολάου, αλλά και η προαγωγή του ενδιαφέροντος για τη μουσική παιδεία τόσο για τους ίδιους τους εκπαιδευόμενους όσο και για τις οικογένειες και τα παιδιά τους.
Τέλος θα ήθελα να εκφέρω και την προσωπική μου άποψη,θεωρώντας αυτή την επίσκεψη ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες που έχουμε κάνει κατά την οκταετή θητεία μου στα ΣΔΕ!
Ο υπεύθυνος παραρτήματος Αργυράκης Δημήτριος