in ,

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…,
Η ΝΔ εκμεταλλευόμενη την υπεροπλία της στα ΜΜΕ μεθόδευσε και πέτυχε την πλήρη απαξίωση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με ένα και μοναδικό στόχο: να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές και να εκλεγεί εκείνη.
Στην προσπάθεια της αυτή μεταχειρίστηκε όλα τα μέσα. Ψέματα, συκοφαντίες, λάσπη, δολοφονία χαρακτήρων, διασπορά ψευδών ειδήσεων και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς ελέγχοντας το σύνολο των ιδιωτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα κανάλια, τον ηλεκτρονικό τύπο, τις εφημερίδες.
Τα μεγαλύτερα όμως ψέματα χρησιμοποιήθηκαν στην προεκλογική της εκστρατεία. Και τι δεν έταξε η ΝΔ προκειμένου να εκλεγεί;
Ότι θα καταργήσει την Συμφωνία των Πρεσπών,
Ότι θα καταργήσει την φορολογία της μεσαίας τάξης,
Ότι θα λύσει την επόμενη κιόλας μέρα το προσφυγικό,
Ότι θα καθαρίσει τα Εξάρχεια μέσα σε ένα μήνα,
Ότι θα μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό την επόμενη μέρα,
Ότι οι επενδυτές θα τρέξουν να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα και η ανάπτυξη θα καλπάσει μέχρι και στο 4%,
Ότι θα γίνουν αυξήσεις στους μισθούς σε ποσοστό διπλάσιο του ρυθμού ανάπτυξης, άρα 8%, όπως φαντασιώνονταν τουλάχιστον.
Σήμερα, 7 μήνες μετά τις εκλογές τι έχουν καταφέρει από τα παραπάνω; ένα μεγάλο τίποτα. Μηδέν εις το πηλίκον όπως μαθαίναμε και στις πρώτες τάξεις του δημοτικού.
Και όχι μόνο αυτό.
Οι επενδύσεις είναι άφαντες, το Ελληνικό κολλημένο με ευθύνη του επενδυτή (που μάλλον δεν έχει χρήματα για τη μεγαλειώδη του επένδυση αλλά θα πάρει δάνεια για να προχωρήσει, αν προχωρήσει, κάποτε),
η συμφωνία των Πρεσπών καλά κρατεί (και καλά κάνει και καλά κρατεί γιατί είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας),
το προσφυγικό επιδεινώνεται κάθε μέρα που περνάει κάνοντας το πρόβλημα ωρολογιακή βόμβα που κάποια στιγμή θα σκάσει,
στα Εξάρχεια πέρα από κάποια κτήρια σε κατάληψη που εκκενώθηκαν (επεισοδιακά και σε απ’ ευθείας σύνδεση με τα συστημικά κανάλια), το έγκλημα, η παραβατικότητα και το εμπόριο ναρκωτικών καλά κρατούν,
οι αυξήσεις στους μισθούς καταργούνται (πολλά σας έδωσε πέρυσι ο ΣΥΡΙΖΑ, σας φθάνουν και σας περισσεύουν),
η 13η σύνταξη που είχε ψηφιστεί και από την ΝΔ το Μάϊο του 2019 με νόμο, στην βουλή, σαν μόνιμο μέτρο, καταργείται,
οι φοροελαφρύνσεις για την μεσαία τάξη έγιναν ελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο, τους έχοντες και κατέχοντες (για να ξέρουμε ποια τάξη υποστηρίζει η ΝΔ και ποια τάξη την υποστηρίζει).
Στους 7 αυτούς μήνες το μόνο που κατόρθωσαν είναι να προσλάβουν όλα τα μικρά και μεγάλα στελέχη τους (που δεν μπόρεσαν να εκλεγούν βουλευτές στις εκλογές του Ιουλίου και τους δημοσιογράφους που τους υποστήριζαν φωνάζοντας κατά του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα κανάλια) σαν μετακλητούς υπαλλήλους στα υπουργεία τους και στην προεδρία της κυβέρνησης τους (καινούργιο φρούτο αυτό), διπλασιάζοντας τους μετακλητούς υπαλλήλους για τους οποίους τόσο φώναζαν όσο ήταν στην αντιπολίτευση, αλλά διπλασιάζοντας και τους μισθούς τους, (χωρίς όμως να διαθέτουν και περισσότερα προσόντα – αυτά τα μειώσαμε), δημιουργώντας το περιβόητο επιτελικό τους κράτος. Που τι είναι στην ουσία; Το πισωγύρισμα στο πελατειακό κράτος της δεξιάς που τόσο καλά γνωρίσαμε τις περασμένες δεκαετίες τόσο από την ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ για να μην ξεχνιόμαστε.
Παρέλαβαν γεμάτα ταμεία από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν πέσει με όλες τους τις μασέλες στο φαγοπότι. Έδωσαν μόνο 200 εκατομ., σαν κοινωνικό μέρισμα τις γιορτές όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε 800 εκατομ. Τα 600 εκατομ. (και όχι μόνο) τι νομίζεται ότι έγιναν; Σπατάλες και διανομή στα δικά τους παιδιά. Μεγαλειώδεις φιέστες για κάθε πρόβλημα, για την παρουσίαση του επιτελικού κράτους, για την πάταξη της εγκληματικότητας; φιέστες για την παρουσίαση της επίλυσης του προσφυγικού, φιέστες για την ανάδειξη των σημάτων των προϊόντων της Μακεδονίας μας, φιέστες τώρα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Νομίζουν ότι διοργανώνοντας εκδηλώσεις και κάνοντας εξαγγελίες επίλυσης προβλημάτων, τα έχουν λύσει κιόλας. Όλα για την επικοινωνία. Έργο ουδέν, λύση καμία.
Εν τω μεταξύ η ανεργία καλπάζει ξανά, η αγορά αναστενάζει από την έλλειψη ρευστότητας, τα νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, οι νοικοκυραίοι τρομοκρατούνται ότι επίκεινται πλειστηριασμοί των περιουσιών τους και της πρώτης και κύριας κατοικίας τους, τα σχολικά γεύματα τείνουν στο να καταργηθούν σταδιακά και τα παιδιά αρχίζουν να λιποθυμούν από την πείνα ξανά στα σχολεία, οι πυρκαγιές σε σπίτια από ανθρώπους που καίνε οτιδήποτε προκειμένου να ζεσταθούν ξαναγύρισαν. Πάμε πίσω ολοταχώς.
Βέβαια η ΝΔ μας είχε προϊδεάσει για το τι θα επακολουθούσε μετά την εκλογή της μιλώντας για «οδοστρωτήρα». Μόνο που τότε δεν είχαμε νιώσει στο πετσί μας την αληθινή έννοια του όρου. Δεν γνωρίζαμε τι ακριβώς σχεδιάζανε. Τώρα ξέρουμε, και ελπίζω κάποιοι να έχουν πλέον καταλάβει, ότι όσο και αν ουρλιάζουν οι φωνές των αγρίων, όταν έρθει η ώρα της κάλπης, η ψήφος θέλει περίσκεψη, σύνεση και ψυχραιμία. Για να μην το μετανιώνουμε μετά.
 
ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΖΑΜΙΑ
(βρείτε με στο facebook σαν Irene Kazamia ή Ειρήνη Καζαμία – Irini Kazamia, και στο email: iren


ekazamia@gmail.com)