in ,

Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στον Άγιο Νικόλαο – Όλοι συμφώνησαν σε ένα καλύτερο αύριο![VIDEOS&PICS]

Απλοί πολίτες, φοιτητές, εκπρόσωποι αυτοδιοίκησης και αρχών αλλά και μελετητές παραβρέθηκαν χθες (10/12) στην πρώτη συνάντηση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) στον Άγιο Νικόλαο.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός άνοιξε τη συζήτηση τονίζοντας πως στον ευρωπαϊκό χώρο αρχίζει μία διαφορετική μορφή διαχείρισης δημόσιου χώρου και της κίνησης των οχημάτων, με το Πράσινο Ταμείο να έχει χρηματοδοτήσει τη συγκεκριμένη μελέτη.

Το λόγο πήραν στη συνέχεια οι υπεύθυνοι της μελέτης, ο διδάκτωρ ΕΜΠ Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο καθηγητής ΕΜΠ Θάνος Βλαστός και η πολεοδόμος/συγκοινωνιολόγος Μαρία Σίτη όπου παρουσίασαν μετά από ενδελεχή έρευνα στοιχεία της πόλης, στατιστικές αναλύσεις και σχέδια για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο καθηγητής ΕΜΠ Θάνος Βλαστός τόνισε πως αυτό που παρουσιάστηκε δεν ήταν μία μελέτη αλλά μία στρατηγική, στην οποία χρειάζεται η συμμετοχή και κινητοποίηση όλων με στόχο μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του δήμου.

Έπειτα από τις παρουσιάσεις των μελετητών, δόθηκε ο λόγος στους παρευρισκόμενους, με κοινό παρανομαστή όλων την διάθεση για αλλαγή στον τρόπο σκέψης, νοοτροπίας και κίνησης μέσα στην πόλη.

Τοποθετήθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης συγκεκριμένες παρεμβάσεις στις οποίες πρέπει να γίνουν αλλαγές με τους μελετητές να σημειώνουν όλες τις απόψεις.

Μάλιστα για όλους τους πολίτες του Αγίου Νικολάου δίδεται η δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις τους , να σχολιάσουν ιδέες άλλων και να ψηφίσουν υπέρ ή κατά αυτών στην ειδική πλατφόρμα svagiosnikolaos.gr.

Από αυτή τη συνάντηση η αλήθεια είναι πως αναδύθηκε ένας τόνος αισιοδοξίας, το θέμα όμως είναι αν θέλουμε…

Γιατί το σίγουρο είναι πως μπορούμε…

Ν.Μ.