in ,

Παρουσιάστηκαν οι «Πρόσφυγες» του Μανώλη Συλλιγάρδου [VIDEO – PICS]

Στον αύλιο χώρο του παλαιού Γυμνασίου Νεάπολης έγινε την Παρασκευή το βράδυ, η παρουσίαση του βιβλίου του Διευθυντή Δασών Λασιθίου Μανώλη Συλλιγάρδου, οι ΄΄Πρόσφυγες΄΄, ιστορικού μυθιστορήματος.

Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα περιγράφει την βάναυση καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και παρακολουθεί, σε διαφορετικές εποχές την πορεία των δύο ξεριζωμένων λαών προς την αναζήτηση και τελικά την κατάκτηση μιας ειρηνικής και δίκαιης διαβίωσης.

Αναφορά του συγγραφέα στη Σμύρνη και στη Συρία, δυο κόσμοι με κοινή μοίρα που βίωσαν το ίδιο δράμα, τον πόνο και την πικρή προσφυγιά.


Όσοι παρευρέθηκαν στην παρουσίαση έδειξαν ενθουσιασμό και σίγουρα θα ενθουσιαστούν και όσοι το πάρουν στα χέρια τους να το διαβάσουν, βιώνοντας για λίγο την πραγματικότητα εκείνης της εποχής.

Την εκδήλωση συντόνισε η φυσικός – συγγραφέας – τ. προϊσταμένη των Γ.Α.Κ.Ν. Λασιθίου Μαρία Σεργάκη .
Για το βιβλίο μίλησαν η Έφη Μπουκουβάλα φιλόλογος-ψυχολόγος, ο Κώστας Μαυρικάκης πολιτικός μηχανικός.
Ανάγνωση κειμένων Νίκος Τζώρτζης ραδιοφωνικός παραγωγός και η Μαριάνθη Μενεγάκη συντοπίτισσα ηθοποιός.
Στην πολύ ωραία εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο π΄ Κωνσταντίνος Χατζηδάκης,ο π΄ Κωνσταντίνος Φαρσάρης, ο Μανώλης Κλώντζας ορθοπεδικός,ο Μανώλης Παπαδάκης Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου και ο Μανώλης Μακράκης Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Λασιθίου.


Η παρουσίαση του βιβλίου έκλεισε με κέρασμα και μουσική πλαισιωμένη με το θέμα των Προσφύγων, από τους Μιχάλη Κλώντζα , Κάλλια Χουρδάκη- Πεδιαδίτη, π΄ Γεώργιο Τζάβλα και την κόρη του Χρυσή Τζάβλα, τον Χριστόφορο Αθανασίου, τον Γιάννη Δεσποτάκη και τον Στάθη Κουτσικούρη.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ