in

“Συνάντηση Ποίησης και Μουσικής” στη Νεάπολη [VIDEOS – PICS]

Το Σάββατο (8/7) το βράδυ στον αύλιο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Νεάπολης, η Πολιτιστική και Λαογραφική  Εταιρεία του πάνω Μεραμπέλλου πραγματοποίησε μια πολύ όμορφη μουσικοποιητική βραδιά.
Σηματοδοτώντας και την έναρξη της καλοκαιρινής λειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου,  χαιρετισμό απήυθυναν ο Γιώργος Μαυροειδής μέλος της ΠΛΕΑΜ και η Μαρία Κωστάκη φιλόλογος και πρόεδρος της ΠΛΕΑΜ. Κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι ενόψει της Πανσελήνου του Ιουλίου και αψηφώντας τον δυνατό αέρα το κοινό που παρευρέθηκε απόλαυσε απαγγελίες ποιημάτων γνωστών ποιητών όπως του Οδυσσέα Ελύτη, από την Μαρία Κωστάκη και την Χρυσούλα Πατεράκη επίσης φιλόλογο και μέλος της ΠΛΕΑΜ.

Ο καλεσμένος ποιητής από την Ιεράπετρα Νικόλας Ευαντινός μικρός σε ηλικία κατάφερε να εντυπωσιάσει το κοινό που παρευρέθηκε, απαγγέλνοντας ποίημα από το τρίτο του σε σειρά βιβλίο και τραγουδώντας παίζοντας κιθάρα με στοίχους δικούς του . Την ιδιαίτερη αυτή βραδιά έκλεισε η χορωδία του ΠΑΟΔΑΝ που για ακόμα μια φορά κατάφερε να εντυπωσιάσει, υπό την Δ/νση του μαέστρου της Μανώλη Κανακάκη.

Ακούστηκαν ανανεωμένες μουσικές επιτυχίες όπως ¨Τι να Θυμηθώ του Νίκου Ζούδιαρη¨, ¨Ησουνα΄Φεγγάρι του Γιώργου Σταυριαννού¨, ¨Τα καράβια μου Καίω του Νίκου Πορτοκάλογλου¨, ¨Απόγευμα στο Δέντρο του Αλκίνοου Ιωαννίδη¨ και άλλα.

Κλείνοντας με το υπέροχο τραγούδι ¨Γέλα πουλί μου Γέλα είν΄ η Ζωή μια τρέλα του Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, δίνοντας έτσι και το μήνυμα που όλοι μας χρειαζόμαστε, ότι πρέπει να γελάμε.!!!

 
                                                                  

thetra-2


theatra-3_1


pleam_1


ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ