in ,

ΠΑΛΗΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ολόκληρη η επιστολή του Νίκου Συλλιγάρδου για το θέμα της εισήγησης του τοπικού Νεάπολης για τις ΒΑΠΕ.

ΠΑΛΗΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Κάπως έτσι ξεκινούν τα επαναστατικά γυμνάσια και στην περιοχή μας. Αναφέρομαι φυσικά στο φλέγον θέμα των ημερών· την θετική εισήγηση του ΤΣ Νεάπολης για την επένδυση εγκατάστασης αιολικού πάρκου στο Επάνω Μεραμπέλλο. Όσο κι αν κάποιοι δυσπιστούν, υπήρξε όντως τεχνικό πρόβλημα με την ηλεκτρονική επικοινωνία στην πρόσκληση συμβουλίου. Πρόβλημα για το οποίο δυστυχώς ενημερώθηκα μετά την διεξαγωγή του ΤΣ και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη γι αυτό. Παρ’ όλα αυτά, κανένας από τους αιρετούς δεν έχει το δικαίωμα να δηλώνει άγνοια για την επικείμενη επένδυση, αφού η πρώτη ενημέρωση και παρουσίαση έγινε στο ΤΣ τις 26ης Ιουνίου όπου ήταν παρόντες όλοι. Σε αυτό το διάστημα των δύο μηνών σχεδόν δεν ενδιαφέρθηκαν όλοι να ενημερωθούν από το διαθέσιμο υλικό.
Δυστυχώς ακόμη κι έναν χρόνο μετά από την ανάληψη των καθηκόντων μας διαπιστώνω ότι ορισμένοι αδυνατούν να κατανοήσουν το ρόλο μας ως τοπικό συμβούλιο και τον ρόλο τους ως αιρετοί. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά επιλέγεται ο εύκολος δρόμος του διχασμού και της φασαρίας από τον δύσκολο δρόμο της ενημέρωσης, της μελέτης και της τήρησης των διαδικασιών. Κάποιοι εμφανίστηκαν έχοντας παντελή άγνοια επί του θέματος και δηλώνοντας απροθυμία στο να αποφασίσουν επί του θέματος, φοβούμενοι τις αντιδράσεις του κόσμου. Παρ’ όλα αυτά βγήκαν πρώτοι μπροστά στο να ξεκινήσουν τον «αγώνα κατά των ΒΑΠΕ» αμέσως μετά… Δεν είναι όμως αυτός ο ρόλος μας. Όσοι ψηφίσαμε θετικά, το κάναμε μετά από έρευνα και ενημέρωση, έχοντας πλήρη γνώση των ευθυνών μας και των αντιδράσεων που αυτές μπορεί να επιφέρουν όπως απαιτείται από τη θέση μας. Η απόφασή μας ελήφθη, με γνώμονα το συμφέρον και την πρόοδο όλης της κοινωνίας και του Δήμου μας και όχι με στενά ατομικά συμφέροντα· ζυγίζοντας τόσο τα υπέρ όσο και τα κατά. Εάν κάποιοι αφιέρωναν έστω και τη μισή ενέργεια που καταβάλουν στο να ξεσηκώνουν τον κόσμο (ακόμη και σε τοπικές κοινότητες εκτός της αρμοδιότητάς τους) στο να ενημερωθούν για τα οφέλη της συγκεκριμένης επένδυσης πιθανότατα σήμερα να είχαν άλλη άποψη.
Όσον αφορά τους δημοτικούς συμβούλους κα Πολυχρονάκη και κο Καστελλιανάκη, από τους οποίους ζητώ δημοσίως συγγνώμη για την μη αποστολή της πρόσκλησης, θα ήθελα να τους υπενθυμίσω ότι η απόφαση του τοπικού συμβουλίου συνιστά απλή γνωμοδότηση και ότι η τελική απόφαση για τον δήμο Αγίου Νικολάου (επίσης γνωμοδότηση) θα παρθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο όπου είναι φυσικά ελεύθεροι να ψηφίσουν αρνητικά.
ΥΓ. Για την γελοία αφίσα που κυκλοφορεί με τα νεκρά ψάρια και πουλιά από την ΑΙΟΛΙΚΗ ενέργεια θα αφήσω τα σχόλια στους αναγνώστες.
ΥΓ2. Καθώς έγραφα αυτές τις γραμμές έλαβα την πρόσκληση για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου φαίνεται η αναβολή γνωμοδότησης για το θέμα των ΑΠΕ. Θα έχουμε λοιπόν πιθανότατα την ευκαιρία να ξαναδούμε το θέμα μέσα στην εβδομάδα. Θα έχουμε όλοι την δυνατότητα να πούμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη και ελπίζω οι διαφωνούντες να προσέλθουν ενημερωμένοι και με επιχειρήματα. Όσο έχουμε να λογοδοτήσουμε εμείς για το ΝΑΙ, άλλο τόσο έχουν να λογοδοτήσουν και εκείνοι για το όχι σε μια προσπάθεια που θα φέρει ανάπτυξη, υποδομές και οικονομικά οφέλη για την κοινότητά μας.
Νίκος Συλλιγάρδος
Πρόεδρος ΔΚ Νεαπόλεως.