in , , , , ,

Ξυπνάει μνήμες και ενώνει γενεές

Χαρά, ενθουσιασμό και συγκίνηση προκαλεί μεταξύ άλλων στους επισκέπτες του νέου λαογραφικού μουσείου της ΠΛΕΑΜ στην Νεάπολη η επίσκεψη σε αυτό. Από την μέρα των εγκαινίων του και μετά οι επισκέπτες είναι δεκάδες καθημερινά ενώ αρκετοί είναι όσοι το επισκέπτονται ξανά και ξανά για να δουν ποιο προσεκτικά πολλά από τα εκθέματα που φιλοξενούνται σε αυτό.
 
«Μόνο χαρά και ικανοποίηση μας γεμίζει η αυξημένη αυτή επισκεψημότητα στο νέο μουσείο της Νεάπολης που λειτουργεί από φέτος στο Παλιό Γυμνάσιο της Νεάπολης.
 
Τα σχόλια των επισκεπτών είναι θετικά και γεμάτα ενθουσιασμό για την οργάνωση του και την προσοχή από την μεριά μας σε κάθε του λεπτομέρεια. « σχολίασε η πρόεδρος της ΠΛΕΑΜ Μαρία Κωστάκη όπου μαζί με όλα σχεδόν τα μέλη του Δ.Σ αλλά και εθελοντές βρίσκονται καθημερινά στον χώρο ώστε αυτός να διατηρείται σε τάξη και καθαρός.
 
Οι επισκέπτες του, όσοι κυρίως είναι από την περιοχή της Νεάπολης, βλέποντας μερικές φωτογραφίες αλλά ακόμα και γνώριμα στους ίδιους αντικείμενα ξεκινούν ολόκληρες ιστορίες ταξιδεύοντας στις μνήμες προηγούμενων δεκαετιών και μιλούν για συγγενείς, ανθρώπους και καταστάσεις που εξελίσσονταν τότε.
 
Να θυμίσουμε ότι το νέο λαογραφικό μουσείο λειτουργεί στο Παλιό Γυμνάσιο Νεάπολης καθημερινά 10.00-13.00 & 18.00-21.00 .
ΘΑΝΟΣ Κ.