in , , , ,

Ταξίδι πίσω στον χρόνο σε ένα χώρο φιλικό για όλους, fotos.

Η δραστήρια Μαριάννα Διαμαντοπούλου γραμματέας στον σύλλογο των φίλων ατόμων με αναπηρία Αγίου Νικολάου  επισκέφθηκε πρόσφατα το νέο λαογραφικό μουσείο της Νεάπολης και στον λογαριασμό της στο facebook καταγράφει την εμπειρία της, δίνοντας τα εύσημα της τόσο για το περιεχόμενο του μουσείου όσο βέβαια και για την άνετη πρόσβαση ατόμων με καροτσάκι στον χώρο.

 

Η Μαριάννα γράφει τα εξής:

“Σημερα ειχα την χαρα να επισκεφτω το λαογραφικο μουσειο της νεαπολης. ο νεο χωρος που στεγαζεται ειναι απολυτα προβασιμος για ατομα με κινητικη αναπηρια.

11-9-16-moyseio1

Ο χρηστης αμαξιδιο εχει την δυνατοτητα να ξεναγηθει σε ολο το μουσειο ανεμποδιστα καθως υπαρχουν ραμπες τοσο στην εισοδο οσο και στις αιθουσες οπως επισης διαθετει και τουαλετα αμεα.

Προσωπικα ταξιδευψα πισω στο χρονο, πως ηταν ενα σπιτικο στην εποχη των παππουδων μας , αφου εχει αντικειμενα, επιπλα, φορεσιες, αλλα και εργαλεια απο επαγελματα της εποχης κουρειο-καφενειο, τυπογραφειο, τσαγκαραδικο, σχολειο.

11-9-16-moyseio-2

Η αιθουσα ιστοριας εχει πολλα χειρογραφα, οπλα, στολες και την σημαια της κρητης την περιοδο που ηταν ανεξαρτητο κρατος.

Θελω να συγχαρω τους υπευθυνους για τον σχεδιασμο του μουσειο ωστε να ειναι προσβασιμο στα ατομα με κινητικη αναπηρια και να ευχαριστησω τον φιλο μου γιωργο μαυροειδη για την προσκληση αλλα και για την ξεναγηση.”

11-9-16-moyseio-3