in , , , ,

Πόσο γάιδαρος ακόμα;

Μετά από τόσο κόπο, προσπάθειες, σχέδια, μελέτες, εντάξεις, χρηματοδοτήσεις ώστε να έχει στην διάθεση σου ένα έργο που έχει απόλυτα σεβαστεί την πρόσβαση των ΑμΕΑ, την ίδια στιγμή βλέπεις ότι η αδιαφορία και η προσβολή των ελαφρόμυαλων κυριεύει.
 
Ένα από τα στοιχεόια που το νέο λαογραφικό μουσείο Νεάπολης έχει να περηφανεύεται είναι ότι είναι 100% φιλικό προς την κίνηση των αμαξιδίων των ΑμΕΑ από την στιγμή που διαθέτει από την είσοδο έως και όλους τους χώρους δίκτυο από ράμπες μικρής κλήσης για την ομαλή περιήγηση στους χώρους του και από τους ανθρώπους αυτούς που δεν μπορούν να το δουν σε όρθια θέση.
 
Και όμως  την στιγμή που ένα ολόκληρο έργο έχει προβλέψει και δείχνει τον σεβασμό του σε όλους τους ανθρώπους, ένας άλλος «άνθρωπος» τα μηδενίζει όλα και με το έτσι θέλω αποκλείει την είσοδο.
 
Με το περιπολικό να βρίσκεται στα 10 μέτρα και το Α.Τ της πόλης της Νεάπολης στα 100, και με τις μητέρες να αναγκάζονται να σηκώνουν στα χέρια τα καρότσια για να μπουν με τα παιδιά τους και να παρακολουθήσουν την συναυλία της φιλαρμονικής της Νεάπολης.
 
ΘΑΝΟΣ Κ.