in

Μάθημα ζωής η συνάντηση των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων Αγ.Νικολάου με τον ποιητή Ν.Γκανά [VIDEOS – PICS]

Περίπου 120 μαθητές από τα γυμνάσια κ λύκεια του Αγ.Νικολάου και αντιπροσωπεία του Γυμνασίου Τουρλωτής συναντήθηκαν την Πέμπτη στις 4/5 στις 11.30 με τον ποιητή Μ.Γκανά.
Ο δημιουργός μίλησε στα παιδιά για τα προσωπικά του βιώματα, ξεκινώντας από τα δύσκολα παιδικά χρόνια την περίοδο του εμφυλίου, την επαγγελματική του αποκατάσταση, τον έρωτα, τα γηρατειά και τους σύγχρονους νέους. Με αφορμή την επέτειο των 44 χρόνων έγγαμου βίου διάβασε το ποίημα «Προσωπικό» από τη συλλογή Γυάλινα Γιάννενα αλλά και άλλα ποιήματα χωρίς να παραλείπει να διανθίζει την ομιλία του με πολύ χιούμορ, πράγμα που άρεσε πολύ στα παιδιά. Μαθητές του 2ου Λυκείου διάβασαν αποσπάσματα από την Οδύσσεια και η μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Ειρήνη Παπαζαχαριάκη παρουσίασε μελοποιημένο τον επίλογο της Οδύσσειας, εγχείρημα που προκάλεσε το θαυμασμό του ποιητή για τη δυσκολία του.

Τέλος, μετά την απαγγελία από τον ίδιο τον ποιητή του ποιήματός του «Τα χέρια» διαβάστηκε ποίημα που εμπνεύστηκε μια μαθήτρια από αυτό προκαλώντας τη συγκίνηση όλων και δίνοντας το μήνυμα ότι πρέπει να παλεύουμε απέναντι στις αντιξοότητες της ζωής. Ο ποιητής υπέγραψε τους σελιδοδείκτες που έκαναν δώρο στους μαθητές οι εκδόσεις Μεταίχμιο αφιερώνοντας στον καθένα από δίστιχο και οι μαθητές του έδωσαν λεύκωμα με ζωγραφιές εμπνευσμένες από τα ποιήματά του καθώς και δικά τους ποιήματα.

Ήταν μια μέρα που μικροί και μεγάλοι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα μεγάλο ποιητή αλλά και με έναν πλούσιο σε συναισθήματα άνθρωπο που τους διαβεβαίωσε πως «αυτό το φως δε λιγοστεύει», όπως ήταν και ο τίτλος του διημέρου που οργάνωσε η Πολιτιστική Ομάδα Καθηγητών Αγ.Νικολάου.