in , , , ,

Είναι ο άνθρωπος του τόπου που διαφέρει. [video]

Ένας από τους βασικότερους συντελεστές της επιτυχίας του έργου στο νέο λαογραφικό μουσείου της Νεάπολης είναι ο  παράγων άνθρωπος, Μεραμπελιώτης Νεαπολίτης που δεν άνοιξε μόνο τα σεντούκια του σπιτιού του αλλά και αυτό της ψυχής του προσφέροντας στην ΠΛΕΑΜ κειμήλια οικογενειακά για τον εμπλουτισμό της συλλογής του νέου μουσείου.
 
Τους ανθρώπους αυτούς δανειζόμενη τα λόγια του Ελύτη η πρόεδρος της ΠΛΕΑΜ τους χαρακτήρισε πεισματάρηδες που αγωνίζονται να εξουδετερώσουν την φθορά. Μίλησε για τους ίδιους με συγκίνηση και πολλές φορές σταμάτησε την ομιλία της για να αναδείξει την προσφορά, την συμμετοχή και το διακριτικού τους έργο. Μάλιστα η μεγαλύτερη σε ζωή  ήταν εκεί παρούσα, η κα Δώρα Κοκολάκη στην οποία έκανε ειδική αναφορά για το πολυσχιδές έργο και την προσφορά της στα 37 χρόνια που το μουσείο της λαογραφικής εταιρίας φιλοξενεί την ιστορία τούτου του τόπου. «Καθημερινά ήταν εδώ για να βλέπει και να βοηθά στις εργασίες επανέκθεσης των αντικειμένων του μουσείου, ακούραστη και πάντα χαμογελαστή.
 
Ο ρόλος της πάντα πολύτιμος για όλους μας και η παρουσίας της απόψε εδώ δείχνει την συνέχεια των γενεών.» είπε η πρόεδρος αναφερόμενη στην ίδια και δείχνοντας όλους εκείνους που επίσης έχουν στηρίξει βοηθήσει και ενισχύσει το λαογραφικό μουσείο της Νεάπολης.
 
Η δε υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου που έκανε τα εγκαίνια  του νέου λαογραφικού μουσείου  στην διάρκεια της ξενάγησης την κρατούσε από το χέρι και διαρκώς και άκουγε με περίσσια όλα όσα είχε να της πει. Ο ίδιος δε ο περιφερειάρχης της είπε «ευχαριστούμε για όλα όσα μας χαρίζεται, σε εμάς και στις επόμενες γενιές, να σας έχει ο Θεός καλά.»
 
Η κα Κωστάκη θέλοντας να ενισχύσει τον ρόλο των απλών πολιτών και ανθρώπων της περιοχής στο έργο της ΠΛΕΙΑΜ και στην ενίσχυσης του μουσείου είπε πως οι άνθρωποι του Επάνω Μεραμπέλλου είναι    μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή κατηγορία ανθρώπων πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που βρίσκονται στις παρυφές της κοινωνίας. Είναι άνθρωποι απλοί, άνθρωποι του μόχθου και της προσφοράς που παρά την μικρή τους δύναμη σε επίπεδο διαμόρφωσης της πολιτικής αγωνίζονται να κρατήσουν  τον τόπο τους ζωντανό και να τον καταστίσουν όσο τον δυνατό, συμμέτοχο των εξελίξεων  χρόνια τώρα, χωρίς υποστήριξη μόνοι τους, χωρίς μέριμνα άνωθεν πολλάκις δε αντιπαλεύοντας και δύσκολες ή επιθετικές πρωτοβουλίες.» είπε και καλωσόρισε τους πάντες στο νέο λαογραφικό μουσείου τους.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ