in ,

Γιατί το έργο της Ε.Θ.Ο.Α.Ν. είναι κατάλληλο για παιδιά άνω των 15 ετών;, video

Στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας του Αγίου Νικολάου η Φωτεινή Γωνιωτάκη εξήγησε γιατί το νέο έργο της ΕΘΟΑΝ, “Αν αργήσω, κοιμήσου...” είναι κατάλληλο για παιδιά άνω των 15 ετών, όπως αναφέρεται.
Η παράσταση δεν έχει σκηνές ακατάλληλες ή βωμολοχίες ούτε και θα τρομάξει τα παιδιά εξηγεί η ίδια που σαν εκπαιδευτικός έχει μια ευαισθησία μεγαλύτερη σχετικά με το θέμα αυτό

οι παραστάσεις ξεκινούν την Δευτέρα 15 Απριλίου
 
 
Αυτή η παράσταση είμαστε εμείς ή εσείς ή αν θέλετε κάποιοι που ελπίζουν και στηρίζονται στις αγάπες και στις σχέσεις με τις μορφές που παίρνουν στη σύγχρονη εποχή μας.
Δεκαέξι άνθρωποι, αποφασισμένοι ν’ αργήσουν…μέχρι να ονειρευτούν ότι ερωτεύονται.  Με τη μία εξομολόγηση μετά την άλλη και με ειλικρίνεια προς όλους αλλά και προς τον εαυτό τους, αποτυπώνουν το χάρτη των συναισθημάτων τους, ζούνε ξανά τις ιστορίες τους, γελάνε, κλαίνε, τραγουδούν καιπαλεύουν να «συγκατοικήσουν» με τα συναισθήματα και τις επιθυμίες τους, για να αντιμετωπίσουν αυτό που κάθε φορά αντιλαμβάνονται ως πραγματικότητα. Σε κόντρα των καιρών, δεν θα σταματήσουν να ζουν τα συναισθήματά τους δυνατά, χωρίς φόβο,όσο κι αν τους στοιχίζει αυτό… Αξίζει; Η απάντηση είναι είναι δική σας…
Ο θεατρικός συγγραφέας Ακης Δήμου
Ο Άκης Δήμου πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο το 1995 με τον μονόλογο «…και Ιουλιέττα». Από τότε και μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει μία πλούσια εργογραφία και έχουν ανέβει, σε κρατικές και ιδιωτικές σκηνές, 24 έργα του. Πολλά από αυτά έχουν μεταφραστεί και έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες χώρες. Συγκαταλέγεται στους πιο καταξιωμένους εκπροσώπους της νέας γενιάς θεατρικών συγγραφέων,  οι οποίοι πειραματίζονται με νέες δραματουργικές φόρμες. Η ενασχόλησή του με το είδος του μονολόγου είναι ένας από τους κεντρικούς άξονες του έργου του Άκη Δήμου. Ο μονόλογος έχει εξελιχθεί σε ένα από τα δημοφιλέστερα είδη στη σύγχρονη θεατρική γραφή και αποτελεί ένα εξαιρετικό όχημα για τη δοκιμασία της δημιουργικότητας του ηθοποιού.  Επίσης, το χιούμορ είναι το στοιχείο που συγκρατεί τα πρόσωπά του απο την παγίδα του βάρους των συναισθημάτων τους, ενώ επιτρέπει στον συγγραφέα να αναδείξει με μεγάλη ακρίβεια τα ‘τρωτά’ της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας.
Συντελεστές παράστασης
Σκηνοθετική επιμέλεια: Γωνιωτάκη Φωτεινή
Διδασκαλία θεατρικού κειμένου: Μαριάνθη Μενεγάκη
Σκηνικά-Κοστούμια: Μανόλης Σγουρός
Μουσική σύνθεση κομματιών από το θεατρικό έργο: Θέμης Καραμουρατίδης
Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Ευαγγελινάκης

Φωτισμοί: Θοδωρής Μπεκατώρος, Μιχάλης Μασσάρος
Μακιγιάζ: Αποστολάκη Δέσποινα, Έλλη Λιόλιου
Διδασκαλία τραγουδιού: Ξανθούλα Πορφυράκη
Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
Μαρία Σπαθαράκη, Αντώνης Νοτάκης, Ελένη Προκοπάκη, Μανόλης Απιδιανάκης, Γιάννης Παπαδομιχελάκης, Άννα Μανιαδάκη, Νίκος Πολυχρονάκης, Τζένη Λάζου, Μαρία Ζερβού, Μαρία Φαρσάρη, Παύλος Παπαδόπουλος, Αντώνης Μαστοροδήμος, Πέλλα Γιαλιτάκη, Μανόλης Σγουρός, Θάλεια Μαρνέλλου, Νατάσα Δολαψάκη
 
15-20 Απριλίου,ώρα 21.15, ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΡΕΞ, Άνω των 15 ετων
ΠΡΟΠΏΛΗΣΗ απο 13.04.2019 καθημερινά στο κινηματοθέατρο ρεξ 19:00 – 21:00