in ,

Πρωταθλητής ο ΟΦΙ, η ΕΠΣΛ τίμησε τον Εθνικάρα

Μια ιδιαίτερα συγκινητική  και τιμητική στιγμή για ένα από τους πιο γνωστούς φιλάθλους της χώρας, να τιμάται στο Βουζουνεράκειο κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου της αναμέτρης ΟΦΙ-Εθνικού.
Ο θρυλίκος «Εθνικάρας» ή κατά κόσμο Γιάννης Ματζουράνης τιμήθηκε από την ΕΠΣ Λασιθίου για την αγάπη του για την ομάδα του Εθνικού, αφού πρόκειται για ένα άνθρωπο που σε όλη του τη ζωή, γεννημένος το 1934, έχει χάσει ελάχιστα παιχνίδια, και σήμερα βρέθηκε και ο ίδιος στην Ιεράπετρα για ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, με όλο το γήπεδο να τον χειροκροτεί.

Νέες μέρες δόξας για τον ΟΦΙ, ο οποίος πήρε αυτό που ήθελε, κέρδισε τον Εθνικό, και είναι πλέον πρωταθλητής στον 5ο όμιλο, και ετοιμάζεται για μια ακόμη χρονιά να ανέβει σε μεγαλύτερη κατηγορία!
Μαζί με την  πολύτιμη βοήθεια του κόσμου του που γέμισε  ασφυκτικά το Βουζουνεράκειο στάδιο, με πάνω από 3.000 φίλαθλους να παρακολουθούν το παιχνίδι.
Ο ΟΦΙ ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, απέναντι σε ένα αντίπαλο που ήθελε μόνο τη νίκη, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Το χρυσό γκολ για τον ΟΦΙ ήρθε από τον Μηνά στο 66’ μετά από άψογη εκτέλεση φάουλ που κέρδισε ο Κορέτα.
 

Λίγο πριν τη λήξη το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Βογιατζής με άπιαστο σουτ του Βογιατζή έξω από τη μεγάλη περιοχή!
 

Το σφύριγμα της λήξης έβαλε φωτιά στο Βουζουνεράκειο που και φέτος πανηγυρίζει μαζί με όλη την Ιεράπετρα μια πραγματικά σπουδαία στιγμή για τον αθλητισμό της πόλης!
 

<
>

 
 


Το Ράδιο Λασίθι βρέθηκε στο γήπεδο και μετέδωσε την αναμέτρηση:
Live:
2′ Kίτρινη κάρτα στο Μαρτσάκη για διαμαρτυρία από τον πάγκο του ΟΦΙ
3′ Καλή προσπάθεια του Βιγιαφάνιες από τα πλάγια, στη χαμηλή σέντρα που έβγαλε δεν βρέθηκε παίκτης του ΟΦΙ να τη σπρώξει στα δίχτυα.
9‘ Κόρνερ για τον ΟΦΙ χωρίς αποτέλεσμα
15′ Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Κορομηλά, η μπάλα απευθείας στον τερματοφύλακα του Εθνικού.
– Ο Εθνικός μετά από ένα αναγνωριστικό παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο, κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, δίνοντας χώρους στην ομάδα του ΟΦΙ για αντεπιθέσεις.
21′ Κίτρινη κάρτα στον Μπάμπη, για σκληρό μαρκάρισμα
29′ Διαδοχικά λάθη αμηχανίας στην άμυνα του ΟΦΙ σε πολύ επικινδύνες συνεχόμενες φάσεις καταλήγουν σε κόρνερ για τον Εθνικό, χωρίς κίνδυνο για την ομάδα της Ιεράπετρας
30′ Στην αμέσως επόμενη φάση η καλύτερη ευκαιρία του ΟΦΙ, ως τώρα, με τον Μηνά να αποφεύγει δύο παίκτες και να σουτάρει δυνατά, αλλά πάνω στον Κολιορούκα.
35‘ Αντεπίθεση μετά από κόρνερ του Εθνικού για τον ΟΦΙ, με τον Κορέτα να συνεργάζεται με τον Μηνά και αποτέλεσμα κερδισμένο φάουλ σε καλή θέση. Εκτελεστής ο Μηνάς και άλλη μια καλή ευκαιρία για τον ΟΦΙ.
39′: Ενδεικτική φάση για τον τρόπο που και οι δύο ομάδες προσεγγίζουν το παιχνίδι: φάουλ για τον Εθνικό στο κέντρο με όλη την ομάδα του ΟΦΙ να βρίσκεται πολλά μέτρα πίσω από τη μπάλα, αμυνόμενος.
41′ Πολλές διαμαρτυρίες από τον ΟΦΙ που ζητά πέναλτι σε ανατροπή του Μηνά, φάουλ για θέατρο έδωσε ο διαιτητής Κατσικογιάννης.
45′ Σπουδαία χαμένη φάση για το Μηνά ο οποίος έπιασε καλό σουτ μετά από σέντρα 30 μέτρων με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ
Μια σπουδαία στιγμή κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου με τον γνωστό «Εθνικάρα» να τιμάται από την ΕΠΣ Λασιθίου. (Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ)

B ημίχρονο

47′ Ξεκίνημα με μια κλασική ευκαιρία για τον ΟΦΙ, με τον Μηνά από πολύ καλό σημείο να στέλνει τη μπάλα λίγα εκατοστά άουτ, μετά από εξαιρετική σέντρα του Βιγιαφάνιες από τα δεξιά.
–Χωρίς ρίσκα και από τις δύο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο του β’ ημιχρόνου. Το παιχνίδι έχει δρόμο μπροστά του, ενώ στο άλλο παιχνίδι που ενδιαφέρειο ο Ιωνικός προηγείται με 1-2 του Ατσαλένιου και είναι αυτός που περνάει στη δεύτερη θέση, με τον Εθνικό να καίγεται για νίκη στο Βουζουνεράκειο.
58‘ Αλλαγή για τον Εθνικό, στη θέση του Μπλάνκο, ο Μπούτερ
61′ Καλή φάση για τον Εθνικό, ο Πρίφτης όμως κρατάει το μηδέν σε επικίνδυνη σέντρα.
66′ ΓΚΟΟΟΛΛ: Κερδισμένο φάουλ σε εξαιρετική θέση, κοντά στη μεγάλη περιοχή, από τον Κορέτα. Εκτελεστής ο Μηνάς και 1-0 για τον ΟΦΙ, με την μπάλα να καρφώνεται στο δεξί γάμα του Κολιορούκα
69′: Αλλαγή για τον Εθνικό, έξω ο Λεωνιδόπουλος, μέσα ο Ρομάνο
72′: Αλλαγή για τον ΟΦΙ, έξω ο Βιγιαφάνιες, μέσα ο Πυθαρούλης
75′: Τρίτη αλλαγή του Εθνικού, στη θέση του Κωνσταντίνου, μπαίνει ο Πολίτης
79′ Εξαιρετική αντεπίθεση για τον ΟΦΙ με τέσσερις παίκτες απέναντι σε δύο, πολύ κακή συνεργασία των παικτών του ΟΦΙ, χάθηκε ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι
84′ Καλό σουτ του μηνά έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει και καταλήγει κόρνερ
84′ Στη θέση του Κορέτα, Βογιατζής
85′ Ο ΟΦΙ πλέον κρατά πολύ καλά το αποτέλεσμα, ο ΕΘνικός δεν έχει καταφέρει να αντιδράσει μετά το γκολ
87′ Τρίτη αλλαγή για τον ΟΦΙ, στη θέση του Μηνά, ο Μαρτσάκης
89′ Τέταρτη αλλαγή για τον ΟΦΙ, στι θέση του Χύσι, ο Παπαδόπουλος
90΄’ Τρομερή ευκαιρία για τον Εθνικό, απέκρουσε και τραυματίστηκε σε σουτ εξ’ επαφής, ο Πρίφτης
90+ Γκολ για τον ΟΦΙ, Βογιατζής με εξαιρετικό σουτ κάνει το 2-0
Eνδεκάδες:
ΟΦΙ: Δημήτρης Πρίφτης, Ευάγγελος Αναστασόπουλος*, Κωνσταντίνος Κορομηλάς, Ιωάννης Τζελέπης, Φαμπρίτσιο Πότσι, Ηλίας Καραγιάννης, Κέβιν Χύσι, Βασίλειος Μπάμπης, Περικλής Μηνάς, Ιωάννης Κορέτας, Νικόλας Βιγιαφάνες.
Για τον Αναστασόπουλο θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή η συμμετοχή του λόγω τραυματισμού
Εθνικός: Κολιοφούκας, Σκεντεράι, Μηλιώτης, Κορνέζος, Χριστοφιλέας, Λεωνιδόπουλος, Αλεξίου, Κωνσταντίνου, Μπλάνκο, Τσιλιγκίρης, Μάναλης.
Ρεπορτάζ: Πέτρος Νικολάου
Φωτογραφίες:Μάνος Γαρεφαλάκης
















Βαθμολογία πριν την τελευταία αγωνιστική:

ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΝΙΚΕΣ ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ ΗΤΤΕΣ ΓΚΟΛ ΥΠΕΡ ΓΚΟΛ ΚΑΤΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 Ιεράπετρα 23 14 5 4 41 14 47
2 Ιωνικός 23 12 8 3 30 10 44
3 Εθνικός 23 12 8 3 32 15 44
4 ΑΟ Επισκοπής 23 11 6 6 41 23 39
5 Γιούχτας 23 9 10 4 29 18 37
6 Ατσαλένιος 23 8 10 5 24 16 34
7 Κερατσίνι 23 9 6 8 26 28 33
8 ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ 23 7 11 5 26 23 32
9 Προοδευτική 23 6 8 9 16 21 26
10 Αμπελακιακός Σ.Φ.Α.Σ. 23 6 7 10 18 26 25
11 ΑΟ Παλαιοχώρας 23 5 5 13 23 43 20
12 Ατρόμητος Πειραιά 24 1 8 15 19 50 11
13 ΑΕ Νεάπολης 23 2 4 17 14 52 10









ΠΗΓΗ radiolasithi.gr