in , , ,

Άμεσες δράσεις απο τους γονείς του Αγίου Νικολάου, videos – photos

Χρήσιμη αποδείχτηκε η συνάντηση που προκάλεσε το Δ.Σ της Ένωσης των γονέων του Αγίου Νικολάου το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Νοεμβ.  με θέμα της τις εξαρτήσεις και με την συμμετοχή όλων σχεδόν των εμπλεκόμενων φορέων. Το παρόν έδωσαν, η αστυνομία, διευθυντές σχολείων της δευτεροβάθμιας σε επίπεδο Δήμου, ο προϊστάμενος του νομού, η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, το ΚΕΘΕΑ, σύλλογοι γονέων σχολείων του Δήμου, η ΕΛΜΕ και άλλοι.

Ακούστηκαν σκέψεις και ανησυχίες ενώ έγιναν και προτάσεις  με κοινό παρονομαστή την ασφάλεια των παιδιών εντός σχολειών  και την καλύτερη επαφή και επικοινωνία όλων μεταξύ τους για το κοινό καλό. Μετά από 3 ώρες περίπου και αφού στην συνάντηση που έγινε στην Π.Ε του νομού το παρόν έδωσε και ο περιφερειάρχης Κρήτης που έτυχε να βρίσκεται στη Π.Ε του Λασιθίου για θέματα έργων αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης του νομού όπου και οι δύο στάθηκαν στον πλευρό των γονέων για κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη .
Πρωταρχικός στόχος είναι η προστασία των μαθητών από όλες τις μορφές προβατικής συμπεριφοράς και προκλήσεων με γνώμονα τον σεβασμό στους ίδιους αλλά και την προστασία τους από εξωσχολικούς παράγοντες.
Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να δημιουργηθεί μια επιτροπή μεταξύ γονέων. Δήμου ΚΕΘΕΑ και άλλων   για τον συντονισμό δράσεων, η πρόταση για άμεση  ενεργοποίηση 4ψηφιου τηλεφωνικού αριθμού άμεσης ενημέρωσης, καλύτερη επαφή με την αστυνομία και τους υπόλοιπους φορείς με την ένωση να αποκτά ρόλο συνεχιστή των δράσεων αυτών
 
Θ.Κ