in , ,

Πέτσας: Απόλυτα ασφαλής η χρήση μάσκας από παιδιά – Θα γίνει εκπαίδευση των μαθητών

Απόλυτα ασφαλή χαρακτήρισε τη χρήση μάσκας από παιδιά πάνω από δύο χρόνων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προαναγγέλλοντας την εκπαίδευση των μαθητών στη σωστή χρήση.

 

«Σημαντική πρόκληση» χαρακτήρισε το άνοιγμα των σχολείων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σήμερα, Πέμπτη.

 

Ο ίδιος αναφέρθηκε εκτενώς στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία, σημειώνοντας ότι είναι ασφαλής για παιδιά πάνω από δύο ετών και προαναγγέλλοντας τη σχετική εκπαίδευση των μαθητών.

 

«Σημαντική πρόκληση είναι το άνοιγμα των σχολείων το επόμενο διάστημα» δήλωσε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας ότι «βασική διαφορά σε σχέση με την άνοιξη είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας» που, όπως είπε, είναι «επιστημονική κι όχι πολιτική απόφαση».

«Κόντρα στις σειρήνες της ανευθυνότητας, η μάσκα είναι απόλυτη ασφαλής για παιδιά πάνω από δύο ετών» υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

 

Πρόσθεσε ότι «με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, θα δοθεί έμφαση στην εκπαίδευση των μαθητών για τη σωστή χρήση μάσκας». Είπε, μάλιστα, ότι «θα δημιουργεί έντυπο υλικό και βίντεο για την εκπαίδευση των παιδιών» στη σωστή χρήση μάσκας.

 

Μιλώντας για τον κορονοϊό, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε σε νέα έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης που δημοσιεύεται σήμερα και στην οποία γίνεται, όπως είπε, εκτίμηση για μικρή πτώση στο λεγόμενο Rt.

 

«Μια συγκράτηση του Rt κάτω από το 1 σημαίνει περιορισμό της επιδημίας. Στην έκθεση καταγράφεται ότι το πλήθος των ασθενών σε ΜΕΘ έχει αυξηθεί. Η Ελλάδα εμφανίζει καλύτερη εικόνα από πολλές άλλες χώρες» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Ζαχαράκη: Δύο υφασμάτινες μάσκες σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό – Βίντεο

 

Ωστόσο, όπως προειδοποίησε, «ο μεγάλος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων και του Rt κοντά στο 1, σημαίνουν ότι χρειάζεται αυξημένη επαγρύπνηση».

 

Στο πλαίσιο αυτό, «αυξάνουμε τον αριθμό των τεστ για να εντοπίζουμε έγκαιρα νέα κρούσματα και να περιορίζουμε εστίες μετάδοσης μέσα στην κοινότητα» επισήμανε.