in , ,

Δεν αποδεχόμαστε την εκλογή μας ως αιρετών που προέκυψε από τις εκλογές – παρωδία, η ανακοίνωση παραίτησης από το ΠΥΣΠΕ Λασιθίου

«Ανακοίνωση παραίτησης των τελευταίων δημοκρατικά εκλεγμένων Αιρετών»

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Έπειτα από σχετική απόφαση της  Διεύθυνσης ΠΕ Λασιθίου με Αρ. Πρωτ.: Φ.30/1468 και ημερομηνία 16/02/2021 με θέμα: «Συγκρότηση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) Λασιθίου» δηλώνουμε τα παρακάτω :

Δεν αποδεχόμαστε την εκλογή μας ως αιρετών που προέκυψε από τις εκλογές – παρωδία της 7ης Νοεμβρίου 2020, όπου ήταν  ηχηρή η  απουσία του 95% των συναδέλφων και εγείρονται ζητήματα νομιμότητας σχετικά με τη διαδικασία. Η διαδικασία έλαβε χώρα ύστερα από την επιμονή του Υπουργείου να πραγματοποιηθούν οι εκλογές, με ψηφοδέλτια που είχαν ήδη αποσυρθεί από το σύνολο των παρατάξεων. Η διαδικασία αποτελεί προσβολή των δημοκρατικών θεσμών και είναι δείγμα αυταρχισμού από την πλευρά του Υπουργείου. Ως υποψήφιοι αιρετοί της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών ΠΕ απείχαμε από τη διαδικασία. Σε εφαρμογή της με αρ. πρωτ. 1142/9-11-2020, απόφαση της Δ.Ο.Ε. έχουμε ήδη καταθέσει τις παραιτήσεις μας.

Το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει και επιδιώκει  να προχωρήσει τις αντιδραστικές και αντιεκπαιδευτικές μεθοδεύσεις σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης, των μαθητών και των εκπαιδευτικών με «δοτούς» ψευτοαιρετούς, οι οποίοι, αν αποδεχτούν αυτόν τον ρόλο, θα αποτελούν όνειδος για τους εαυτούς τους και η πράξη τους θα συνιστά τη μεγαλύτερη προδοσία για έναν καταξιωμένο θεσμό που έχει καθιερωθεί εδώ και δεκαετίες και τον οποίο καμία κυβέρνηση δε σκέφτηκε ποτέ να καταργήσει.

Η θεσμική και δημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης είναι μνημειώδης. Στα παιχνίδια της κυβέρνησης για την απαξίωση του ρόλου των αιρετών με την μεθόδευση της ισχνής συμμετοχής, την αδιαφάνεια της εκλογικής διαδικασίας και την αποστέωση από τις αρμοδιότητες και συνεπώς η απαξίωση του ρόλου του αιρετού, ενός από τους ακρογωνιαίους ρόλους στην εκπαίδευση για πάνω από 100 χρόνια, δεν θα μας βρει συμμέτοχους.

Ως Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε., μέλη της οποίας είναι οι  τελευταίοι δημοκρατικά εκλεγμένοι Αιρετοί, απευθύνουμε τους χαιρετισμούς μας σε κάθε συνάδελφο. Διαμηνύουμε ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για το σχολείο και τους συναδέλφους μας στο πλευρό τους,  θα τους υπηρετούμε και θα  υπερασπιζόμαστε  από όποια θέση ταχτούμε. Ο δημοκρατικά εκλεγμένος Αιρετός δεν θα είναι μέσα στο Υπηρεσιακό συμβούλιο αλλά δε θα πάψουμε να ελέγχουμε τη διοίκηση, να υπερασπιζόμαστε την αξιοκρατία, την ισονομία και τη διαφάνεια.

Με  σύνθεση, ενότητα και αποφασιστικότητα καλούμε τους συναδέλφους μας να συνταχτούν για να αποτρέψουμε συλλογικά τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται. Συνεχίζουμε να στέλνουμε το μήνυμά μας στην κυβέρνηση με τη μαζική αποχή από τις ψευτοεκλογές και τη μαζική αποχή από την επιχειρούμενη εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, με την οποία η κυβέρνηση ως οδοστρωτήρας επιχειρεί να βυθίσει σε τέλμα τη δημόσια εκπαίδευση, να κατηγοριοποιήσει σχολεία και εκπαιδευτικούς και να φορτώσει στις πλάτες τους και στις πλάτες των γονέων την ευθύνη για τη λειτουργία των σχολείων.

Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας υπήρξαμε εκπρόσωποι όλων των συναδέλφων και μόνο έτσι αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο μας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά σας, να σας ενημερώνουμε και να υπερασπιζόμαστε τους συναδέλφους μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αυτόνομου ΔΙΚΤΥΟΥ Εκπαιδευτικών

Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ