in ,

Φθενάκης περί παραίτησης Κατ. Αστρουλάκη

Με αφορμή την παραίτηση της κ. Κατερίνας Αστρουλάκη από το τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Βραχασίου αλλά και τις αιχμές που άφησε προς το πρόσωπό μου, θα ήθελα να επισημάνω ορισμένα πράγματα για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Πραγματικά, δεν μένω έκπληκτος από την επιστολή παραίτησης της κ. Αστρουλάκη καθώς η ίδια φρόντισε με τη στάση της να μου περάσει το … “μήνυμα” της, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με τρόπο όμως που δεν αρμόζει σε μια τοπική σύμβουλο που στόχευε όπως λέει να δώσει μια άλλη πνοή στη περιοχή.

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι εννοώ, όταν ορισμένες φράσεις ξεφεύγουν πολλές φορές από τα όρια της υπομονής και της αντοχής, με συνέπεια να γίνομαι δέκτης απαράδεκτων συμπεριφορών καθώς και οι λόγοι παραιτησης που μου είχε εκμυστηρευθεί στο παρελθόν δεν έχουν καμία σχέση με τα γραφόμενα της!
Το να παραιτείται η κ. Αστρουλάκη ρίχνοντας όμως τις όποιες ευθύνες …ανυπαρξίας ενεργειών της προς την επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας σε ανωτέρους ή σε οποιονδήποτε άλλον προσπαθεί θα έλεγα ανεπιτυχώς να δικαιολογήσει τα …αδικαιολόγητα.
Καλό λοιπόν είναι να ξέρει ότι ο Πρόεδρος της δημοτικής Ενότητας Βραχασίου κακώς συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα …εύκολα “θύματα” της πίσω από την επιστολή παραίτησής της, κάνοντας λόγο για ένα «γενικό» μη «παραγωγικό» σύνολο και με ευθείες βολές προς το πρόσωπο μου, επικαλούμενη τάχα ότι δεν υπήρχε εκ μέρους μου καμία ενημέρωση και συνεννόηση για σοβαρά ζητήματα της περιοχής μας.
Προφανώς, όλα αυτά τα χρόνια η κ. Αστρουλάκη δεν κατάφερε να συνειδητοποιήσει τι σημαίνει διάλογος, συνεννόηση και ευθύνη, δίνοντας η ίδια μισόλογες απαντήσεις γιατί δεν κατάφερε να βρει έναν κώδικα επικοινωνίας με όλους όσους έχουν μια θέση ευθύνης.
Αντιθέτως, η τοπική σύμβουλος δεν εμφανιζόταν σε αρκετά συμβούλια ώστε να έχει μια σφαιρική ενημέρωση για σοβαρά ζητήματα της περιοχής ενώ επιπλέον δεν έμπαινε στον κόπο να ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δ.Ε. Βραχασίου για τις όποιες πρωτοβουλίες λάμβανε, όπως για παράδειγμα η συνάντηση με επαγγελματίες της Μιλάτου, χωρίς προφανώς να ενημερωθώ για να είμαι παρών.
Όταν λοιπόν δεν γίνονται τα αυτονόητα από τη πλευρά της και δεν υπάρχει σεβασμός ούτε προς το πρόσωπο του Προέδρου ο οποίος έχει την ευθύνη της ευρύτερης περιοχής, «τρέχει» και απολογείται όταν χρειαστεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, καλό είναι να μην βάζει το …φωτοστέφανο διότι όλη αυτή η αύρα αποκαλύπτει με βάση όλα τα παραπάνω, απειρία εκ μέρους της κ. Αστρουλάκη η οποία επέλεξε τον εύκολο δρόμο της παραίτησης, ρίχνοντας όμως πίσω της λάσπη για να ανέβει προφανώς στα μάτια των πολιτών που πιθανόν απογοήτευσε.
Όσο για τα «…δυστυχώς…λυπάμαι και… συγνώμη» που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της, αυτό θα το κρίνουν οι συμπολίτες μας που είτε την τίμησαν με την ψήφο τους, είτε έδειξαν ανοχή και υπομονή με την όποια στάση της. Όλοι κρινόμαστε!!!
Με εκτίμηση
Γιώργος Φθενάκης
Πρόεδρος της Δ.Ε. Βραχασίου