in , ,

Χερσόνησος: Η κατάληψη, το πάρτι και … έξι μήνες φυλακή!

Επεισοδιακή ήταν η νύχτα της Τρίτης στο Λύκειο της Χερσονήσου, όπου περίπου στις 23:00 και ενώ στο σχολείο βρίσκονταν μαθητές που περιφρουρούσαν την κατάληψη, μπήκαν τρεις ενήλικοι με διάθεση για… διασκέδαση. Πρόκειται για τρεις νεαρούς, έναν ‘Ελληνα 20 ετών καθώς και έναν Ρουμάνο και έναν Αλβανό, 21 ετών, οι οποίοι μετέτρεψαν την κατάληψη σε πάρτι, με μουσική και αλκοόλ.
Οι εκκλήσεις περίοικων να σταματήσει το “γλέντι” δεν έπιασαν τόπο και εκλήθη η αστυνομία, άνδρες της οποίας προσήγαγαν αρχικά τους τρεις νεαρούς στο ΑΤ Χερσονήσου και αργότερα τους συνέλαβαν, για “διατάραξη οικιακής ειρήνης”.
Έξι μήνες φυλακή!
‘Εξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, στους τρεις νεαρούς, οι οποίοι μπήκαν αργά χθες το βράδυ στο Λύκειο της Χερσονήσου, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη. Οι νεαροί ηλικίας 20 και 21 ετών, υποστήριξαν ότι φοιτούσαν παλιά στο συγκεκριμένο σχολείο και δεν είχαν πρόθεση να προκαλέσουν πρόβλημα.
Η ποινή, αν και προβλέπεται από το νόμο, σχολιάστηκε ως ιδιαίτερα αυστηρή, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση της εισαγγελέως, η οποία σχολίασε αρνητικά τις καταλήψεις των σχολείων από τους μαθητές.
ΠΗΓΗ: ekriti.gr