in

Καταλήψεις σχολείων: Αυτή είναι η απόφαση για τις απουσίες

Την απόφαση για την καταμέτρηση των απουσιών των μαθητών που δεν θα παρακολουθούν την τηλεκπαίδευση επειδή συμμετέχουν σε κατάληψη, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με την απόφαση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε περίπτωση παρεμπόδισης του εκπαιδευτικού έργου, προβλέπονται τα εξής:
1. Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.
2. Μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.
3. Η απουσία μαθητή από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.
4. Κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.

Κεραμέως: Ανοιχτή σε διάλογο με τους μαθητές, αλλά με ανοιχτά τα σχολεία

Από σήμερα Πέμπτη, είναι υποχρεωτική η εξ’ αποστάσεως σύγχρονη τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των οποίων τα σχολεία τελούν υπό κατάληψη. “Ξεκινάει υποχρεωτικά για όλους, με παρουσίες”, είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σημειώνοντας ότι οι μαθητές θα παίρνουν απουσίες σε περίπτωση που δε δίνουν το διαδικτυακό παρών. Για τους μαθητές που συμμετέχουν στην κατάληψη, είπε: “δεν μπορούν να μπουν στην τηλεκπαίδευση”.
Μιλώντας στο Mega, η κ. Κεραμέως είπε για τις καταλήψεις: “Κανείς, και πόσο μάλλον μια μειοψηφία, δεν μπορεί να παρεμποδίσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση για τους άλλους. Δεν νοείται κανείς να διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία”.
Ως προς το αίτημα των μαθητών για περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας και μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, η υπουργός τόνισε ότι οι τάξεις άνω των 25 μαθητών είναι το 3% των τμημάτων της χώρας.
ΠΗΓΗ: thetoc.gr