in ,

Φθενάκης:…συνιστώ μερικοί μερικοί να προσγειωθούν άμεσα στην πραγματικότητα

Είπα να μην ξανα ασχοληθώ με το συγκεκριμένο “” τυπο”” γιατί του δίνω αξία,  αλλά με αφορμή … ευφάνταστο δημοσίευμα σε τοπικό μπλοκ  του, περί Αεροδρομίου στο Σίσι και περί σύλληψης της μεγάλης ιδέας από πρόσωπα που έπιναν εκείνη την ώρα ρακή, επιθυμώ να εκφράσω τη δυσαρέσκεια μου για τα …σενάρια επιστημονικής φαντασίας, τα οποία μάλλον …μπερδέψουν τις σκέψεις του αναγνωστικού κοινού και όλα αυτά με φόντο την …αποκλειστική μακέτα του Αεροδρομίου. 

Όπως φαίνεται κάποιοι βγάζουν την …κακία τους για τη μεγάλη ανάπτυξη της περιοχής, η οποία στρέφεται ολοένα και περισσότερο στις VIP αφίξεις τουριστών αλλά και καλεσμένων μέσω ελικοπτέρων σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως έγινε πρόσφατα με τον πολύχρωμο και αξέχαστο Ινδικό γάμο χολιγουντιανών προδιαγραφών στο Καλημέρα Κρήτη, ο οποίος στοίχισε πάνω από ένα εκατομμύρια δολάρια. 

Μάλλον, ο “πρωταγωνιστής” του επίμαχου κειμένου ζήλεψε λίγο από τη λάμψη του Bollywood και έβαλε τα δυνατά του γράφοντας ένα …καλό σενάριο επιστημονικής φαντασίας, το οποίο θα έκανε “παπάδες” μόνο ως σενάριο και fast truck διαδικασίες. 

Άνθρωποι που έρχονται συχνά σε επαφή με υψηλούς προσκεκλημένους βλέπουν την λάμψη και την χλιδή στο τουριστικό μας προϊόν, το οποίο ολοένα και αναβαθμίζεται και δυστυχώς, την ίδια ώρα, αντικρίζουν τη μιζέρια σκέψεων ορισμένων που προσπαθούν να “θάψουν” πολύχρονες προσπάθειες επιχειρηματιών, τοπικών παραγόντων και άλλων φορέων για το καλό του τόπου μας. 

Όσοι πραγματικά εργάζονται στον χώρο του Τουρισμού πιστεύω ότι βάζουν τα δυνατά τους προκειμένου οι τουρίστες να απολαύσουν τις διακοπές τους, τη Κρητική φιλοξενία και τις Κρητικές γεύσεις και να ξανάρθουν Κρήτη.  Αυτό βέβαια ισχύει και για τον VIP τουρισμό στα πεντάστερα ξενοδοχεία του τόπου μας. 

Αυτός είναι ο στόχος ο οποίος επιτυγχάνεται κάθε χρόνο με τους επαναλαμβανόμενους τουρίστες σε όλο το νησί μας.   

Σε όλους όσους εργάζονται προς αυτή τη κατεύθυνση, δεν μπορώ να μην πω ένα ΜΠΡΑΒΟ.  Αντιθέτως, σε όλους όσους “εργάζονται” για το …κακό της περιοχής, κοροϊδεύοντας πρόσωπα και καταστάσεις, πιθανόν από τη …ζήλια τους, συνιστώ να προσγειωθούν άμεσα στην πραγματικότητα! 

 

Γιώργος Φθενάκης 

Πρόεδρος δημοτικής ενότητας Βραχασίου