in

Και θα στηρίζω και θα επικρίνω, κατεδαφίσεις, βιολογικός, Κ.Α.Π.Η και άλλα

Ως πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Βραχασίου αισθάνομαι την ανάγκη να ενημερώσω τους συμπολίτες μου για τις εξελίξεις που υπάρχουν σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων αλλά και ζητημάτων καθημερινότητας, τα οποία κατά καιρούς αναδεικνύω στο μέγιστο βαθμό, ασκώντας παράλληλα τις ανάλογες πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση, τιμώντας με τον τρόπο αυτό την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας προς το πρόσωπό μου.

Μετά τις …τρικυμίες αγανάκτησης από επιχειρηματίες στο Σίσι σε σχέση με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία κινδύνευαν με κατεδάφιση, στην αρχή μάλιστα της τουριστικής σεζόν και με ότι αυτό συνεπαγόταν για την τουριστική ανάπτυξη στο γραφικό μας ψαροχώρι,

ο ορατός αυτός κίνδυνος φαίνεται πλέον ότι απομακρύνεται, όπως διαφάνηκε στη διάρκεια συνάντησης που είχα με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό και την αρμόδια αντιδήμαρχο Έφη Βεληβασάκη.

Συγκεκριμένα, με διαβεβαίωσαν ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την εξομοίωση της λιμενικής ζώνης την οποία εκπονεί το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, σύμφωνα με την οποία θα δίνεται λύση στην ενοικίαση των επίμαχων χώρων από καταστηματάρχες με νόμιμο τρόπο, το οποίο αποτελούσε και το ζητούμενο τα τελευταία χρόνια.

Με τον τρόπο αυτό θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει με τις υπηρεσίες και το βασικότερο οι καταστηματάρχες δεν θα έχουν διάφορα προβλήματα και δεν θα αποτελούν πλέον το «κόκκινο» πανί από τους λεγόμενους ως «τιμητές της νομιμότητας».  

Αναφορικά με την τεράστια αδικία στην παραλία του Μπούφου και τα όσα δρομολογούνται για να μπει φρένο στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μετά το μπλόκο στην παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας στον αρχαιολογικό χώρο, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου επίσης με διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προς τα αρμόδια όργανα ώστε να ξεπεραστούν και αυτά τα προβλήματα.

Η συνάντηση με τον δήμαρχο διεξήχθη σε καλό κλίμα και πνεύμα συνεργασίας ενώ στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκαν διάφορα ζητήματα, όπως μια σειρά έργων τα οποία είτε έχουν δρομολογηθεί είτε θα υλοποιηθούν εντός του 2018 καθώς και το μεγάλο έργο του Βιολογικού καθαρισμού Σισίου – Μιλάτου, το οποίο έχει τρέξεισε ικανοποιητικό βαθμό .

Σύμφωνα με τον κ. Ζερβό, η αρμόδια υπηρεσία προχωρεί τις διαδικασίες δρομολόγησης του έργου, ωστόσο θα πρέπει να επικυρωθεί η χωροθέτηση της μονάδας καθώς και να ξεπεραστούν ορισμένα μικροπροβλήματα που προέκυψαν σε σχέση με την ανταλλαγή των οικοπέδων.

Για τη περιοχή της Μιλάτου, ειπώθηκε ότι θα βρεθεί άλλος χώρος για τη χωροθέτηση της μονάδας καθώς μετά από αυτοψία προέκυψε ότι ο προτεινόμενος χώρος είναι οικονομικά ασύμφορος.

Εντός της βδομάδας και κατόπιν συνεννόησης με τοπικούς συμβούλους της Μιλάτου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση προκειμένου να εξευρεθεί νέος χώρος.

Εφόσον προχωρήσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες ελπίζω να πάρει επιτέλους σάρκα και οστά η λειτουργία βιολογικού καθαρισμού σε Σίσι και Μίλατο, έργο το οποίο θα βελτιώσει τη καθημερινότητα των κατοίκων, με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος, ζήτημα το οποίο έχει μεγάλη σημασία στη περαιτέρω ανάπτυξη των τουριστικών μας περιοχών.

Ιδιαίτερη αναφορά στη διάρκεια της συνάντησης έγινε για το «γηπεδικό» το οποίο ταλανίζει εδώ και αρκετά χρόνια την ομάδα μας.  Το τεχνικό δελτίο θα είναι έτοιμο μέχρι τέλος του χρόνου ώστε από το 2018 να προχωρήσει η υλοποίηση του αθλητικού έργου, το οποίο θα δώσει νέες δυνατότητες στην ομάδα !

Ευχάριστα είναι τα νέα και για τη δημιουργια των ΚΑΠΗ , με πρωτοβουλία του Δημάρχου  πρόκειται να συσταθεί πενταμελής επιτροπή από κατοίκους ώστε να βρεθεί αίθουσα, η οποία να καλύπτει τις σχετικές ανάγκες.  Πρόκειται μάλιστα για ένα αίτημα άμεσα υλοποιήσιμο όπως ανέφερε η δημοτική αρχή η οποία προτίθεται να στελεχώσει τα ΚΑΠΗ με αρμόδιο υπάλληλο.

Ενδέχεται μάλιστα στην αίθουσα των ΚΑΠΗ να συστεγαστεί ο αναπτυξιακός Σύλλογος Σισίου μετά το πρόβλημα που προέκυψε με την αίθουσα του σχολείο, κάτι όμως που θα αποφασιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων καθώς και άλλα ζητήματα για τα οποία ενδέχεται να υπάρξουν ανακοινώσεις από την δημοτική αρχή.

 

Με βάση τις παραπάνω διαβεβαιώσεις από τον δήμαρχο, θέλω να πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.

Όπως έχω ξαναπεί, ως πρόεδρος είμαι αρωγός στις προσπάθειες που στοχεύουν στην ανάπτυξη της περιοχής, αντιθέτως είμαι και θα είμαι επικριτικός σε ζητήματα που θίγουν τα όποια συμφέροντα και την ηρεμία των δημοτών μας.

Προεδρος δημοτικής ενότητας ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ 

Φθενακης Γεώργιος