in

Απομάκρυνση των ογκόλιθων από το λιμάνι του Σισίου

Θεμα χρόνου είναι η απομάκρυνση των ογκόλιθων από το λιμάνι του Σισίου, γεγονός που θα επιτρέψει την απρόσκοπτη και πάνω από όλα με ασφάλεια διέλευση τουριστικών σκαφών στη τουριστική μας περιοχή.
Η ευχάριστη αυτή εξέλιξη υπήρξε στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου όπου η κ. Πελαγία Πετράκη με διαβεβαίωσε ότι έχουν δρομολογηθεί οι σχετικές διαδικασίες ώστε τα πάντα να είναι έτοιμα με το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν και βεβαίως να είμαστε σε θέση να υποδεχθούμε εκατοντάδες τουρίστες και δια θαλάσσης.
Θέλω να ευχαριστήσω την κ. Πετράκη για την άριστη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει στη προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων στη περιοχή μας καθώς και τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη ο οποίος από τη πρώτη στιγμή έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στο διαχρονικό αυτό πρόβλημα, εξασφαλίζοντας μάλιστα σχετικό κονδύλι.
Στην σύσκεψη, παρουσία των αρμόδιων υπηρεσιών έγινε συζήτηση και για το θέμα της διαχείρισης του νερού, δεδομένου ότι λαμβάνονται μέτρα, με φόντο τη λειψυδρία και τις εφιαλτικές επιπτώσεις της ανομβρίας κυρίως στην Ανατολική Κρήτη
Για το πολύτιμο αγαθό θα πρέπει να γίνεται σωστή διαχείριση και όχι κατασπατάληση, και για το λόγο αυτό απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες μου να καταναλώνουν νερό με φειδώ.
Ωστόσο, εφιστώ τη προσοχή στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να προβούν σε αυστηρούς ελέγχους για το κοινωνικό και εθνικό αγαθό προκειμένου να αποτραπούν ενδεχομένως φαινόμενα κερδοσκοπίας από Ιδιώτες οι οποίοι πιθανόν να εκμεταλλεύονται κάποιες καταστάσεις και να λειτουργούν με αθέμιτους όρους σε βάρος όμως του δημοσίου συμφέροντος.
Ακόμη, θέλω να ενημερώσω τους δημότες σε Σίσι και Βραχάσι ότι ξεκίνησε εργολαβία η οποία αφορά τις συντηρήσεις, ύψους 30.000 ευρώ και με τη διαβεβαίωση από πλευράς αρμοδίων από τον δήμο ότι εφόσον υπάρξουν υπόλοιπα χρημάτων από την εργολαβία συνολικού ύψους 120.000 ευρώ, τότε τα χρήματα αυτά θα δοθούν για τις ανάγκες της περιοχής μας, οι οποίες ωστόσο έχουν κοστολογηθεί στις 95.000 ευρώ.
Επίσης, οι αρμόδιοι με διαβεβαίωσαν ότι θα συνταχθεί μελέτη για τη συντήρηση του κτιρίου της κοινότητας το οποίο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.
Σε ότι αφορά τη καθαριότητα, πιστώθηκε από τον δήμο η πάγια προκαταβολή για να προχωρήσουν οι αναγκαίες εργασίες ενώ σε συνδυασμό με τις εργασίες που θα ξεκινήσουν για την αποκατάσταση του οδοστρώματος από τις λακκούβες, θεωρώ ότι επιλύουμε σε έναν ικανοποιητικό βαθμό, βασικά ζητήματα της ευρύτερης περιοχής ενόψει της τουριστικής σεζόν.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω επαγγελματίες και ξενοδόχους που συμβάλλουν οικονομικά και στο μέτρο του εφικτού στην επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας.
Γιώργος Φθενάκης
Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Βραχασίου