in , ,

Τρεις υπουργοί, τρεις υφυπουργοί, βουλευτές, γραμματείς και στελέχη …ε και;

Οι διεθνείς σχέσεις, οι συμφωνίες και επαφές είναι σημαντικές για μια χώρα με τους γείτονές της και όχι μόνο, ενέργεια, ασφάλεια, εμπόριο κ.α επίσης είναι στις προτεραιότητες μιας χώρας στο σημείο που βρίσκετε η δική μας χώρα. Η Κρήτη σύμφωνα και με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού θα γίνει ο ενεργειακός κόμβος μεταφοράς αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στην ανατολική μεσόγειο.
Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας μίλησε για τις ομορφιές  της περιοχής και μάλιστα σχολίασε πως μακάρι και οι επισκέπτες αρχηγοί κρατών να είχαν πιο πολλές μέρες για να απολαύσουν την Κρητική φιλοξενία.
“Η επιλογή της Κρήτης για την 6η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου έχει έναν ισχυρό συμβολισμό, όχι μόνο γιατί βρίσκεται κοντά και στις τρεις χώρες, αλλά γιατί αποτελεί εδώ και χιλιετηρίδες σταυροδρόμι των πολιτισμών μας και γενικότερα πολιτιστικό και οικονομικό σταυροδρόμι της Μεσογείου, με υψηλή γεωστρατηγική αξία διαχρονικά και στις μέρες μας.” είπε συγκεκριμένα και αναφέρθηκε αρκετές φορές στην περιοχή της Ελούντας.
Όμως παρά την άψογη φιλοξενία σε ξενοδοχείο της περιοχής, την μέγιστη ασφάλεια από εκατοντάδες αστυνομικούς  που πολλές φορές σταμάτησαν την κυκλοφορία για λόγους ασφαλείας, η περιοχή δεν κέρδισε και πολλά πράγματα καθώς δεν έγινε καμία  συνάντηση που να την αφορά.
Μένουμε στην έκφραση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, “Θα τα πούμε σύντομα”, ελπίζοντας σε κάποια επίσκεψη ίσως κυβερνητικού επιτελείου που θα ασχοληθεί με θέματα της ανατολικής Κρήτης.
Θάνος Κ.