in ,

Η ενημέρωση της …φούσκας και η επικινδυνότητα της δήθεν τοπικής δημοσιογραφίας

Πριν μερικούς μήνες ένα site με έδρα του στο Μεραμπέλλο είχε δημοσιεύσει ένα θέμα που αφορούσε την σεξουαλική παρενόχληση καθηγητή σε μαθήτρια του.
Το αρχικό δημοσίευμα έκανε λόγο για καθηγητή σε σχολείο του Αγίου Νικολάου, με εικόνα του σχολείου, για σύλληψη του εν λόγω καθηγητή και κράτηση του στο Α.Τ της πόλης και για καταθέσεις ομάδας γονέων κατά του ίδιου καθηγητή. Τόσο η αρχική φωτογραφία ήταν λανθασμένη όσο και το σχολείο αλλά και τα στοιχεία που είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ δεν αποδείχθηκαν. Ωστόσο η ιστορία πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης και ο φάκελος παραμένει εκεί πολλούς μήνες τώρα.
Εξέλιξη που δείχνει ότι όλα όσα είχαν δημοσιοποιηθεί με τόσο η έμφαση τότε, και αναδημοσιεύτηκαν και από άλλα μέσα ενημέρωσης ουδέποτε τελικά αποδείχθηκαν.
Για όλη αυτή την αναστάτωση κανένας δεν ζήτησε συγνώμη για τον υπερβάλλοντα ζήλο, κανένας δεν μπήκε στον κόπο κάτι να γράψει κάτι να πει από όλους εκείνους που τότε έλεγαν τα πάντα τόσο για τον συγκεκριμένο καθηγητή, την οικογένεια του κοριτσιού και το ίδιο το κορίτσι.
Το site δε που έκανε λόγο για εξελίξεις που θα έρθουν και θα ξεγυμνώσουν την αλήθεια, φανέρωσε πανηγυρικά την δική του επικίνδυνη ανικανότητα, ανεπάρκεια και παντελή έλλειψη δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Αν φουσκώνεις ένα μπαλόνι κάποια στιγμή αυτό θα σπάσει αν δεν σταματήσεις όταν πρέπει.
Θάνος Κ.