in ,

Τρεις και … καλύτερες.

S1380111Σήμερα Παρασκευή, αύριο Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ στις 9 οι τελευταίες 3 παραστάσεις από τις 10 που δίνει η ΕΘΟΑΝ με το νέο της έργο σε σενάριο Ρέπα – Παπαθανασίου  «Ράουστ έξω από εδώ» Παράσταση που και επιβεβαιώνει πολλούς από όσους λέμε ότι τελικά το Ε που παραπέμπει στο Ερασιτεχνική πρέπει να αφαιρεθεί από τον τίτλος της ομάδας, αν και βέβαια την ομάδα δεν την κάνει ο τίτλος της αλλά τα μέλη που την απαρτίζουν και στην ΕΘΟΑΝ μέλη είναι οι καλύτεροι με την έννοια της συμμετοχής τους σε μια ομάδα.

Την στηρίζουν την βοηθού και την ανεβάζουν πολύ ψιλά επειδή ακριβώς δεν λειτουργούν μόνοι τους.

Όλοι τους κομμάτι του συν’όλου που αλληλοσυμπληρώνεται ώστε το αποτέλεσμα να είναι αυτό που στο τέλος δέχεται το πιο δυνατό χειροκρότημα.

 

Σε αυτό το θεατρικό δεν ε΄χουν τον θεό τους πραγματικά και πριν την πρώτη παράσταση μέχρι και εμάς τους έγκριτους δημοσιογράφους της ΑΝΑΤΟΛΗΣ έβαλαν στον χώρο, όχι πως χρειάστηκε βέβαια πολύ κουβέντα ώστε να αποδεχθούμε, την πρόκληση.

Τόσο ο Λεωνίδας Κλώντζας, εγώ στην συνέχεια και στο τέλος ο Νίκος Τραντάς, που αποτελείωσε την πλοκή,  με τα κείμενα μας , και με την συνεννόηση σε όλο αυτό το επικοινωνιακό τρίκ της διεύθυνσης της εφημερίδας, κάναμε την κοινή γνώμη να αναρωτηθεί τι συμβαίνει με την ΕΘΟΑΝ, που έχει φτάσει ψάχνοντας χρηματοδοτήσεις και τι έχουν κάνει τα μέλη της και φαίνονται να είναι μπλεγμένα με διάφορα οικονομικά σκάνδαλα.

 

Όλα λύθηκαν και οι εξηγήσεις δόθηκαν τόσο επί σκηνής  όσο και στις δεκάδες συνεντεύξεις των ηθοποιών και των μελών του Δ.Σ της ομάδας.

 

Προσωπικά το χάρηκα πολύ όλο αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι που έβαλε και εμάς τους δημοσιογράφους της ΑΝΑΤΟΛΗΣ σε ρόλο που συμβάλαμε και εμείς έστω με ένα λιθαράκι ώστε το ΡΕΞ να είναι γεμάτο και στις 10 παραστάσεις.

 

Για μια αφορά ακόμα αποδείχθηκε ότι αν όλοι κάνουμε το κάτι τις μας τότε όλα πάνε πιο καλά. Για μια ακόμα φορά ευχαριστούμε την ΕΘΟΑΝ για το έργο που μας παρουσίασε και περιμένουμε και το παιδικό που ακολουθεί σε λίγες μέρες.

 

Για την συγκεκριμένη ομάδα όσος χρόνος και αν περάσει ξέρουμε ότι τελικά είναι για το καλό όλων μας γιατί ότι και αν ανέβει στο σανίδι από την ομάδα αυτή τότε πραγματικά αξίζει την όποια αναμονή.

 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ