in

Λουκέτο απο την Κυριακή στην Παιδιατρική του ΓΝΑΝ

Λουκέτο από την Κυριακή τελικά στην παιδιατρική κλινική του κεντρικού νοσοκομείου Αγίου Νικολάου έως τις 27 του μήνα όπου η κλινική θα ανοίξει ξανά και θα εφημερεύει το επόμενο διάστημα. Τελικά η γραφειοκρατία και η εμφανής  έλλειψη αποφασιστικότητας δεν επέτρεψαν στο να βρεθεί άμεσα λύση έστω με την κάλυψη της θέσης του γιατρού με τον παιδίατρο από την Ικαρία.
Οι γονείς της περιοχής του Αγίου Νικολάου και τα μέλη των συλλόγων και φορέων που διοργάνωσαν την δράση χθες «Ζωγραφίζουμε για την υγεία» δεν άκουσαν κανένα  ουσιαστικό νεότερο από τον διευθυντή του νοσοκομείου Μανόλη Μακρονικολάκη ο οποίος διαρκώς είχε επαφή με την ΔΥΠΕ Κρήτης.
18 12 14 νοσοκ 2
Στον δικό του χαιρετισμό στην εκδήλωση από την όποια γέμισαν οι τοίχοι της παιδιατρικής με τις ζωγραφιές των μικρών παιδιών ο ίδιος είπε ότι η μετάταξη προς το Βενιζέλειο είχε υπογραφεί από την 2η ΔΥΠΕ της χώρας όπου άνηκε ο συγκεκριμένος παιδίατρος, ο φάκελος είχε πάρει τον δρόμο προς το υπουργείο, ο γενικός γραμματέας του οποίου γύρισε χθες από Γερμανία και θα το έβλεπε το θέμα ώστε να το υπογράψει και ο ίδιος.


Όμως με δεδομένο ότι η μετάταξη και εν συνεχεία απόσπαση στο ΓΝΑΝ πρέπει να δημοσιευθούν στο ΦΕΚ κάνει σχεδόν αδύνατη την κάλυψη της κενής θέσης του γιατρού μιας και οι επόμενες μέρες είναι όλες σχεδόν μέρες αργίας. Έτσι από σήμερα όσα παιδιά νοσηλεύονται στην κλινική θα μεταφερθούν στην παιδιατρική της Ιεράπετρας ενώ τα πιο σοβαρά έκτακτα περιστατικά θα πηγαίνουν σε νοσοκομεία του Ηρακλείου.
 
Στην δράση των γονέων το παρόν έδωσαν μέλη των συλλόγων τριτέκνων και των Πολυτέκνων, των εργαζομένων του νοσοκομείου, ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για θέματα παιδείας Κώστας Κοκκίνης ο οποίος τόνισε ότι από την μεριά του Δήμου υπάρχει η κάθε δυνατή συμπαράσταση στο θέμα που έχει προκύψει.
 
Ακόμα στην συνάντηση έδωσαν το παρόν εκφράζοντας την προσωπικής τους αγανάκτηση για την ανικανότητα των φορέων του Δημόσιου βίου ώστε αν δώσουν λύση στο πρόβλημα που άρχει προκύψει ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Μανόλης Θραψανιώτης κ.α.
 
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου στην διάρκεια της εκδήλωσης κέρασαν τους μικρούς μαθητές που έκαναν τις ζωγραφιές χυμούς και σοκολατάκια ώστε τουλάχιστον τα παιδιά να φύγουν με μια γλύκα στο στόμα από την συγκεκριμένη δράση.
 
Είναι πλέον δεδομένο ότι η δωρεάν υγεία για τα παιδιά της περιοχής έχει πάρει παράταση έως τις 27 του μήνα και εως τότε όλα τα περιστατικά οι γονείς θα πρέπει να απευθύνονται στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας ή του Ηρακλείου.
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ
fotos
Γιώργος Αυγουστινάτος