in

Το Ρέθυμνο σε περιμένει να …γίνεις ο καλύτερος σου εαυτός! [VIDEO – PICS]

Πυρετώδεις είναι οι τελευταίες προετοιμασίες διοργανωτών και ομάδων για τη μεγάλη γιορτή της πόλης, στο μεγαλύτερο καρναβάλι της Κρήτης!

Με σύνθημα “Γίνε ο καλύτερος σου εαυτός” διεξάγεται και φέτος το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, ένα καρναβάλι που έχει ξεφύγει πλέον πέρα από τα όρια της Κρήτης.

fonien.gr - Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι - Προετοιμασία


Περισσότεροι από 18.000 καρναβαλιστές από 36 ομάδες υπόσχονται ένα αξέχαστο διήμερο στους επισκέπτες, οι οποίοι αναμένεται να ξεπεράσουν τις 80.000 σύμφωνα με τις προβλέψεις των διοργανωτών.
Οι ετοιμασίες έχουν φτάσεις στο αποκορύφωμα τους το τελευταίο διάστημα ώστε όλες οι ομάδες να είναι έτοιμες για τη μεγάλη γιορτή η οποία διεξάγεται πάνω από ένα αιώνα!

Φέτος, για το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι κρατήσεις είναι για περισσότερες από δυο μέρες ενώ ο κύριος όγκος των επισκεπτών είναι κατά κύριο λόγο από την Κρήτη αλλά πολλοί είναι πλέον οι επισκέπτες από την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και την Κύπρο.

Εκτός της ελληνικής αγοράς θα καταφτάσουν επισκέπτες και από το εξωτερικό από χώρες όπως Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Πολωνία, Γερμανία, Σκανδιναβία.

 

Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού

Εκατοντάδες οι συμμετέχοντες στα παιχνίδια του κυνηγιού στην παραλία

Δεν είναι όμως μόνο η κορύφωση του καρναβαλιού με τη μεγάλη παρέλαση στις 18 Φεβρουαρίου. Σχεδόν κάθε μέρα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις που σχετίζονται με αυτό είτε από τις ομάδες είτε από τους διοργανωτές του Δήμου Ρεθύμνου.
Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ
Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού την Κυριακή (4/2) συγκέντρωσε πολλές εκατοντάδες παιχτών, ένα παιχνίδι το οποίο έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο Guinness από πέρυσι ως το μεγαλύτερο κυνήγι θησαυρού στον κόσμο.
Το “αρχηγείο” της ομάδας των Γαλατών στο Δημαρχείο Ρεθύμνου

Φέτος, για πρώτη φορά το Κυνήγι του Θησαυρού ξεκίνησε με την διοργάνωση του 1ου Κυνηγιού Θησαυρού των Κ.ΑΠ.Η. , με θέμα «Παίζοντας με τις θύμησες», το οποίο χαρακτηρίστηκε από μεγάλη επιτυχία, με συμμετοχές από όλα τα ΚΑΠΗ της πόλης.
Δρακόντεια τα “μέτρα ασφαλείας” στο Δημαρχείο με ομάδες περιφρούρησης της διαδικασίας

-Παράλληλα με το μεγάλο κυνήγι πραγματοποιήθηκε και το 3ο Εφηβικό Κυνήγι Θησαυρού, το οποίο δημιουργήθηκε από τους έφηβους της ομάδας Γαλάτες, τη νέα γενιά των παιδιών από 18 – 22 ετών. Φετινό θέμα ήταν «Η Μύηση».
-Στις 10 και 11 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί και το 21ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού με θέμα ‘Κωδικός Μαρμίτα’.
Το πάρτυ της διοργανώτριας ομάδας των Γαλατών

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες στο βίντεο και τις φωτογραφίες του fonien.gr το οποίο βρέθηκε στο Ρέθυμνο και κατέγραψε τον παλμό της πόλης λίγες μέρες πριν την κορύφωση του καρναβαλιού.
Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ