in

Μύρισε Ρεμπέτικο άρωμα το Σαββατοκύριακο στο ΡΕΞ [VIDEO – PICS]

Το Σάββατο 9/2/2019 και την Κυριακή 10/2/2019 όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα του κινηματοθέατρου «ΡΕΞ», σίγουρα το απόλαυσαν γιατί και οι δύο βραδιές ήταν αφιερωμένες στο Ρεμπέτικο τραγούδι.

Την Κυριακή υπήρχε και ειδικό αφιέρωμα στην Μικρασιάτισσα-μποέμισσα στιχουργό Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου.

Το αφιέρωμα ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρον, αφού ήταν μια μουσικοθεατρική παράσταση με τον συγκρότημα «Παλαιών Αρχών»,σε σκηνικά του Μανώλη Σγουρού, την συντοπίτισσα μας Μαριάνθη Μενεγάκη να υποδύεται με επιτυχία την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και τον Παύλο Παπαδόπουλου να αφηγείται την ζωή της.

Γεννήθηκε στο Αϊδίνη της Μικράς Ασίας είχε μια ζωή έντονη γεμάτη περιπέτεια. Τα ταλέντα της πολλά, όμως αυτό που την έκανε σπουδαία και αναδείχθηκε ως λαϊκή στιχουργός ήταν ότι ξεκίνησε να γράφει στίχους το 1948 ,όπου πολλά τραγούδια της ερμηνεύτηκαν από γνωστούς καλλιτέχνες. Κάποια βέβαια δεν είχαν την υπογραφή της καθώς δεν την ένοιαζε και πολύ, παρόλο που γινόταν επιτυχίες και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην παίρνει χρήματα και να πεθάνει φτωχή.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν οργανωμένη από τον Σύλλογο Μικρασιατών και Ποντίων Μεραμπέλου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και τον ΠΑΟΔΑΝ.

Οι δύο βραδιές είχαν απήχηση από το κοινό και αυτό δείχνει ότι υπάρχει ανάγκη από τέτοιου είδους εκδηλώσεις και ειδικά όταν συμμετέχουν και συντοπίτες μας.



 
ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΩΤΑΚΗ