in , , , ,

Το μέλος του Δ.Σ του ΣΕΤΕ Φώτης Κοκοτός μιλά για 14ο συνέδριο τουρισμού. [audio]

Ολοκληρώθηκε το 14ο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ΣΕΤΕ «Τουρισμός και Ανάπτυξη» που πραγματοποιήθηκε 19 και 20 Οκτωβρίου.
Στο διήμερο Συνέδριο, με τίτλο «Τουρισμός: η Κιβωτός της Ελληνικής Οικονομίας», παρευρέθηκαν περισσότεροι από 300 τουριστικοί επιχειρηματίες, δημόσιοι φορείς και στελέχη  της αγοράς. Παρών και το μέλος του Δ.Σ. επιχειρηματίας από την περιοχή μας Φώτης Κοκοτός με τον οποίο μίλησε η ΑΝΑΤΟΛΗ σχετικά με τα αποτελέσματα των εργασιών του συνεδρίου, που στην κυριολεξία είναι η σημαντικότερη συνάντηση των φορέων και των ανθρώπων του τουρισμού στην χώρα και όχι μόνο.
«Σημαντικά θέματα μπήκαν στις εισηγήσεις οι οποίες ήταν όλες πολύ συγκεκριμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες, μιλήσαμε για την οικονομία και τον τουρισμό, τις κρατήσεις των διακοπών μέσα από τις πολλές ηλεκτρονικές εφαρμογές, την προβολή και το μάρκετινγκ, τις επενδύσεις, τις μεταφορές, τις σχέσεις μεταξύ της αγοράς και της πολιτείας, το ανθρώπινο δυναμικό και το αύριο στην μεγάλη αυτή βιομηχανία της χώρας που είναι ο τουρισμός. Διαπιστώθηκε σαφώς ότι η χρονιά πήγε καλά και η επόμενη θα πάει πολύ καλύτερα, αρκεί να υπάρχει ηρεμία διότι σαν τουρισμός τρομάξαμε με όλα όσα έγιναν στη χώρα τους προηγούμενους μήνες και ο τουρισμός είναι ένα προϊόν που θέλει ηρεμία και πολιτικο-οικονομικό-κοινωνικές ισορροπίες», μας είπε.
Μερικά από τα θέματα αυτά, όπως μας είπε ο κ. Κοκοτός, θα πρέπει να τα δούμε σαν χώρα και για άλλες περιοχές, διότι για  παράδειγμα στην Ρόδο έχουν καταφέρει να επιμηκύνουν τις αφίξεις τους ενώ στην Κρήτη ακόμα. Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα φιλοξενίας στη Ρόδο 7.000 Αυστριακών συνταξιούχων (περί τις 62.000 διανυκτερεύσεις), τα κοινά τουριστικά πακέτα με την Τουρκία, που αφορούν περί τους 72.000 επισκέπτες στους μήνες εκτός σεζόν (περίπου 200.000 διανυκτερεύσεις), αλλά και στην επιτυχημένη μεταφορά στη Ρόδο εκθεμάτων από το μουσείο του Λούβρου, απτό παράδειγμα ενίσχυσης μιας μορφής θεματικού τουρισμού, όπως ο πολιτιστικός, σε συνάρτηση με την εξωστρέφεια που αποτελεί στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας.
 

ακούστε εδώ


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ