in , , ,

Σπουδαίο έργο μεν, άστεγοι δε. fotos

Σε μια εκδήλωση που καθρεπτίζει το ήθος και την διακριτικότητα των μελών των εθελοντικών οργανώσεων του Ερυθρού Σταυρού και του τμήματος των Σαμαρειτών του Αγίου Νικολάου παρουσιάστηκε στο ΡΕΞ, το έργο τους. Το τμήμα έκανε την κίνηση να βγει στην κοινωνία και να την προσκαλέσει να γνωρίσει το τμήμα των Σαμαρειτών της περιοχής, να παρακολουθήσει μερικές από τις επιχειρήσεις στις οποίες έχουν συμμετάσχει, να ενημερωθεί για τον τρόπο που μπορεί ο κάθε ένας να γίνει εθελοντής διασώστης αλλά και για να χειροκροτήσει όλους εκείνους που πήραν την βεβαίωση εκμάθησης πρώτων βοηθειών.
Για το σημαντικό ρόλο να είναι κανείς εθελοντής στην ομάδα αυτή μίλησε εν συντομία ο υπεύθυνος του τμήματος Νίκος Πολυχρονάκης που έχει και την ευθύνη της  εκπαίδευσης.
22 10 15 σαμαρειτες (6) p 22 10 15 σαμαρειτες (2) p 22 10 15 σαμαρειτες (3) p
Παρουσίασε επί σκηνής τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες σε μερικά από τα πιο συχνά προβλήματα που μπορούμε στην καθημερινότητα μας να αντιμετωπίσουμε.
Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν οι βεβαιώσεις σε όλα τα νέα μέλη. Έχουν λάβει παρόμοιες βεβαιώσεις για την ικανότητα τους στην  προσφορά πρώτων βοηθειών 110 άτομα από το 2014 έως και σήμερα.
22 10 15 σαμαρειτες (4) p 22 10 15 σαμαρειτες (8) p
Το πρώτο τμήμα για φέτος ξεκινά το Σάββατο και ο κάθε ένας μπορεί να πάρει μέρος στην εκπαίδευση και να γίνει εθελοντής Σαμαρείτης. Πληροφορίες στο http://www.samarites.gr και στο τηλέφωνο του κ. Πολυχρονάκη, 6946596091.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ