in , ,

Οι γονείς δίπλα στους μαθητές κοντά στα σχολεία, [audio]

«Μην θεωρούμε πρόβλημα στα σχολεία μας μόνο το δικό μας πρόβλημα ή να μην εκτιμούμε το θέμα μόνο  σε επίπεδο κλειστής σχολικής κοινότητας, το κάθε θέμα είναι καλό να γίνεται θέμα όλων, διότι μόνο έτσι θα καταφέρουμε να κάνουμε πράγματα για τα παιδιά μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Βασίλης Χατζηδάκης αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής του Δήμου Αγίου Νικολάου.
«Η παιδεία», συνέχισε, «με τον τρόπο που την διαχειρίζεται  η πολιτική ηγεσία δείχνει να πηγαίνει προς τα πίσω, δυστυχώς. Σε όλη την Ελλάδα τα πράγματα ξεκίνησαν πολύ άσχημα φέτος, ενώ ήδη σιγά- σιγά δείχνουν σε επίπεδο νομού να ομαλοποιούνται.
Σαν κοινωνία είναι καλό να συζητάμε τα θέματα που μας απασχολούν και όχι να ψαχνόμαστε μόλις αυτά χτυπούν την πόρτα του σπιτιού μας και μπουν μέσα.
Τονίζω για μια ακόμα φορά τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής των γονέων στα δρώμενα του σχολείου και στην αντιμετώπιση των θεμάτων του παιδιού, της τάξης, του σχολείου, της Ένωσης. Να ξέρουμε το τί και το πώς αλλά όχι μόνο, να είμαστε κοντά, να δίνουμε το “παρών” στις συνεδριάσεις των συλλόγων μας και να μην μένουμε αδιάφοροι. Ακόμα και αν κάτι δεν έχουμε να πούμε, σίγουρα έχουμε πολλά να ακούσουμε και μόνο τότε θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.
Ο ρόλος της Ένωσης γίνεται πιο σημαντικός, όταν οι ίδιοι οι γονείς είναι κοντά στα θέματα αυτά.»

ακούστε εδώ


ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ