in ,

Το ευχαριστώ της Ανδριανης Γαλανού,

Κι ενώ ακόμα ο ήχος από το χειροκρότημα του κόσμου είναι μέσα μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν οι θεατρικές μας παραστάσεις…

Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες μου στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χεροννήσου κ.κ. Γεράσιμο για την τιμητική του πρόταση να σκηνοθετήσω το θεατρικό «Ελένη η Καινουριοχωρίτισσα» του Νεαπολίτη συγγραφέα Μιχαήλ Διαλλινά (Διαλλινομιχάλη).

Σεβασμιότατε σ’ αυτήν τη δύσκολη περίοδο εν μέσω πανδημίας και που ο κόσμος κυριεύεται από φόβο και ανασφάλεια, ήρθαν οι εκδηλώσεις τις Ιεράς Μητροπόλεως μας για την συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης, να δώσουν μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδας στον κόσμο. Μας αποδείξατε με τον καλύτερο τρόπο πόσο κοντά είναι η εκκλησία κι εσείς προσωπικά στον άνθρωπο και ιδιαιτέρως στα παιδιά.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ Η ΙΔΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

 

 

Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας και εύχομαι ο Θεός να σας χαρίζει υγεία και δύναμη για την συνέχιση της διακονίας σας.

Θερμές ευχαριστίες επίσης στον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χεροννήσου κύριο Τίτο Ταμπακάκη για την οργανωτικότητα και την αμέριστη στήριξη του σε κάθε παράσταση.

Την αξιοσέβαστη κυρία Ελένη Μελιδονιώτου – Ψαράκη για την μεταφορά του κειμένου από έμμετρο σε πεζό λόγο.

Την κυρία Φρόσω Σχοινιωτάκη που επιμελήθηκε κάποια από τα κοστούμια της παράστασης.

Την αντιπεριφερειάρχη κυρία Μαρία Μυλωνάκη Χανιωτάκη,τον δήμαρχο κύριο Αντώνη Ζερβό,τους κυρίους αντιδημάρχους Κωνσταντίνο Καστελλιανάκη, Χάρη Αλεξάκη, Θωμά Χαριτάκη, Γεώργιο Βάρδα,Κίμωνα Χουρδάκη και τον ΠΑΟΔΑΝ. Την τοπική κοινότητα Νεάπολης και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο κύριο Γιάννη Μηναδάκη. Τον διοικητή της τροχαίας κύριο Πέτρο Ζερβάκη και τους αστυνομικούς από τα τμήματα ΒΟΑΚ και ΤΑΕ.

Τον πατέρα Ιωάννη Τζεβαμπινά,έναν άξιο ιερέα με ήθος και την ενορία του για την υπέροχη φιλοξενία. Επίσης το δήμαρχο Χερσονήσου κύριο Ιωάννη Σέγκο και τους αντιδημάρχους κύριο Εμμανουήλ Ανυφαντάκη και Γεώργιο Μπαγουράκη.

Τον Ηγούμενο και τους μοναχούς της Ιεράς Μονής Παναγίας Κρουσταλλένιας για την ξενάγηση και την βοήθεια τους. Τον δήμαρχο κύριο Ιωάννη Στεφανάκη για την φιλοξενία και τον αντιδήμαρχο κύριο Γεώργιο Στρατάκη.

Τον πολιτιστικό σύλλογο Μιλάτου για την πρόσκληση και την φιλοξενία.

Το πλήθος κλήρου και λαού που παρακολούθησαν τις θεατρικές παραστάσεις σε Άγιο Νικόλαο,Νεάπολη,Χερσόνησο,Λασίθι και Μίλατο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία στον δραστήριο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού σχολείου Νεάπολης, του σχολείου της καρδιάς μας, που πάντα τολμά να κάνει διαφορετικά και πρωτότυπα πράγματα.

Ευχαριστώ τους ανθρώπους που σιωπηλά βοήθησαν όποτε τους ζητήθηκε και τους ανθρώπους που με χαρά παραχώρησαν αντικείμενα και φορεσιές, τις κυρίες Μαρία Σκουλικάρη, Χαρά Σκουλικάρη, Πόπη Σκουλικάρη, Ιωάννα Φρουδάκη, Σοφία Μασσάρου, Άννα Γαλανού, Αντωνία Μενεγάκη,τους κυρίους Αντώνη Μαρτσάκη, Μανώλη Φιορέτζη, Αργύρη Κωστάκη, Αντώνη Μενεγάκη,Μιχάλη Πρινιωτάκη, Πέτρο Χουρδάκη, Κωνσταντίνο Γιαλούρη,Γιώργο Στεφανάκη, Μανώλη Περουλιό, Νίκο Περουλιό, Γιάννη Περουλιό και το ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου.

Τα μέσα επικοινωνίας, εφημερίδα Ανατολή, το fonien.gr, 104,4, 103,3, can.gr, και τους δημοσιογράφους Θάνο Κορομπύλια, Νίκο Σγουρό , Βαγγέλη Βαρνακιώτη και το S.L.V Productions.

Τέλος οφείλω να εκφράσω ένα τεράστιο και ξεχωριστό ευχαριστώ στους ανθρώπους που μπήκαμε στο ίδιο τρένο για να πραγματοποιήσουμε αυτό το όμορφο ταξίδι, …. στο στήριγμα μου σε ότι κι αν έχω κάνει, στον άντρα μου Νίκο Πυτικάκη και στον μοναδικό μου γιο Αναστάση….στον ακούραστο Κωστή Βιολέτη, στον ευγενέστατο Νικόλα Βιολέτη,στην διακριτική Κέλλυ Γρηγοροπούλου, στην χαμογελαστή Σοφία Ζερβού, στην υποστηρικτική Φρόνια Καμπουράκη, στην πρόθυμη Ελένη Λαγουδάκη, στην ήρεμη δύναμη Βασιλεία Μαγούλη, στον συναισθηματικό Γιώργο Μηναδάκη, στον χαρισματικό Ηρακλή Οικονομάκη, στην καρδιά μου Άννα Μαρία Πυτικάκη, στην λογική Τόνια Ρογδάκη, στην δίκαιη Ρένα Σαξώνη, στον παρατηρητικό Λευτέρη Σαρρή, στον ικανό Μανώλη Στεφανάκη, στον υπεύθυνο Χρήστο Στεφανακίδη, στον πρόθυμο Μανώλη Φιορέτζη, στην συμπαθέστατη Κάλλια Χαβάκη, στην γλυκιά Γεωργία Χρονάκη, στην πάντα διαθέσιμη Κατερίνα Μαυρογιάννη στον ενάρετο, Μάνο Πρινιωτάκη , στον ‘’18 πατημένα’’ θησαυρό Σταύρο Πρινιωτάκη και Και τέλος στην μαχήτρια Ρούλα Στρουμπούλη που κατέβηκε στον πρώτο σταθμό… όμως το ταξίδι συνεχίζεται σας το υπόσχομαι γιατί όπως είπε και ο ιδρυτής του θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν :

Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο

Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε

Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας

το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε

να δημιουργηθεί ένας πλατύς ,ψυχικά πλούσιος και ακέραιος

πολιτισμός στον τόπο μας!!!!!!

Ανδριάνη Γαλανού

Υπεύθυνη σκηνοθεσίας ‘’Ελένη η Καινουριοχωρίτισσα΄΄