in , ,

Το "βρείτε τα πρώτα εσείς δεν ισχύει πια", έντονη αντίδραση των δημάρχων του νομού audio

Παρά τις όποιες διαφωνίες έχουν οι Δήμαρχοι του νομού μεταξύ τους για την προσπάθεια που κάνουν για το καλό του τόπου τους, όταν χρειαστεί να υπερασπιστούν το νομό το κάνουν καλά και δυναμικά.

Κατά την παρουσίαση των προτάσεων της μελετητικής ομάδας για το χωροταξικό της Κρήτης το απόγευμα της Δευτέρας ο αρμόδιος για το θέμα του χωροταξικού σχεδιασμού αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής αναφέρθηκε μεταξύ σοβαρού και αστείου λέγοντας «βρείτε τα εσείς μεταξύ σας και εμείς εδώ είμαστε» και ήταν σαν να έριξε λάδι στην φωτιά.

 

Η αντίδραση των δημάρχων του νομού ήταν άμεση και ξεκάθαρη. Και τα έχουμε βρει μεταξύ μας και στο μέτρο του δυνατού συνεργαζόμαστε πολύ καλά και ξέρουμε πως θέλουμε τον τόπο μας καλύτερα από το κάθε ένα, σχολίασε ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Παταεράκης.

13 5 15 xorotajiko 2

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι τοποθετήσεις όλων  των υπολοίπων, θέλουμε το καλό του τόπου μας συνολικά παρά τις όποιες τοπικό ενδιαφέρον για την τοπική οικονομία και ανάπτυξη, το σχόλιο του Δημάρχου Ιεράπετρας Θεοδόση Καλατζάκη ο οποίος υπεραμυνόμενος της ενότητας είπε ότι σαφώς είναι θετικό και για την Ιεράπετρα η ανάπτυξη του αεροδρομίου Σητείας ή τα υπόλοιπα οδικά  και όχι μόνο έργα του νομού και έτσι επιβάλλεται να είναι.

 

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης τόνισε ότι οι προτάσεις των δημοτικών συμβουλίων όχι απλά πρέπει σεβαστές να γίνουν στον περιφερειακό σχεδιασμό του χωροταξικού αλλά να υιοθετηθούν όπως αυτές θα είναι.

 

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός σχολίασε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι «…οι απόψεις και των τεσσάρων Δήμων ενδεχόμενος να έχουνε κοινά σημεία σύγκρουσης για το που θέλουμε να γίνει τι και δεν επιμένουμε από ένα χωροταξικό σχεδιασμό να μην μπαίνει στην λογική του κ. Καλογερή «βρες τα και ελάτε» διότι ακριβώς αυτό πάει να λύσει ο χωροταξικός σχεδιασμός και φάνηκε στο σχέδιο που μας παρουσιάστηκε να υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη της Κρήτης αλλά είδαμε ακριβώς το αντίθετο ξανά με το βάρος να πέφτει σε άλλες περιοχές πλην του Λασιθίου.».

 

Φάνηκε και σίγουρα θα αποδειχθεί στις τελικές προτάσεις ότι οι Δήμαρχοι έχουν βάλει τις βασικές αρχές για μια καλή συνέχεια στην συνεργασία τους, τα είπαν μεταξύ τους και στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Χαλκιδική και θα συνεχίσουν να είναι, όπως οφείλουν να κάνουν για τον  τόπο, σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για την συνέχεια.

 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Νέο χωροταξικό για όλους, Τόνισε αναφορικά με το σχέδιο για το νέο χωροταξικό της Κρήτης μιλώντας στην εκπομπή ΠΑΜΕ ΑΕΡΑ του Λατώ 103,3 και στον δημοσιογράφο Θάνο Κορομπυλια ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου Αντώνης Ζερβός