in

Το βίντεο του 2ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου για το πρόγραμμα EUROPIA [VIDEO]

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες το τελευταίο μέρος μιας σειράς παραδοτέων εργασιών της πρώτης χρονιάς του διετούς έργου EUROPIA-Building new European Dreams με τη συμμετοχή του 2ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου.

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση του σχολείου “πρόκειται για το θεατρικό μέρος του έργου μας, του οποίου οι βάσεις της δημιουργίας  ξεκίνησαν τον Οκτώβρη του 2018 στο Αμβούργο. Στην πρώτη κινητικότητα μικρής διάρκειας ανταλλαγής μαθητών, στο πλαίσιο του προγράμματος  Erasmus+, είχαμε τη δυνατότητα να  συνεργαστούμε όλα  τα συμμετέχοντα σχολεία για να φτιάξουμε το γενικό πλάνο, πάνω στο οποίο θα στηριζόταν το θεατρικό μας έργο.

Με τη βοήθεια γνωστών σκηνοθετών της Γερμανίας, οδηγηθήκαμε στον τρόπο που θα μπορούσαμε να βγάλουμε ένα σενάριο. Κατόπιν δουλέψαμε πάνω σε συνειρμούς σχετικά με μια φανταστική χώρα , για να βρούμε ποια συναισθήματα είναι τα κυρίαρχα και αφού δουλέψαμε σε συγκεκριμένα σενάρια καταλήξαμε στο πώς θα αρχίζει το θεατρικό μας, τι περίπου θα πρέπει να περιέχει και  πόσο χρόνο θα διαρκεί. Με τα στοιχεία λοιπόν, που είχαμε συλλέξει στην πρώτη μας αυτή συνάντηση, ξεκίνησε η κατανομή των εργασιών του θεατρικού. Ως υπεύθυνη του θεατρικού ορίστηκε ύστερα από πρότασή της η κα Αλεβιζοπούλου Ευδοκία, η οποία έφτιαξε και την ομάδα των μαθητών του σχολείου μας.  Το έργο μας ξεκινάει  με το τραγούδι των παιδιών της Συρίας και κλείνει με τον «Ύμνο της EUROPIA», μια σύνθεση στίχων που ολοκληρώθηκε από τους μαθητές όλων των συνεργαζόμενων σχολείων και υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας της μουσικής από το σχολείο της Ρουμανίας.”