in

Συμμετοχή του 2ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου στον Πανελλήγνιο Διαγωνισμό BRAVO SCHOOLS

 

 

Το 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στoν Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Bravo schools, για την ανάδειξη καλών πρακτικών και καινοτόμων σχεδίων. Έχοντας αποσπάσει για τις προηγούμενες συμμετοχές αρκετές διακρίσεις, μεγάλη ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών εργάστηκαν προς την κατεύθυνση της ανάδειξης των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης, όπως τους έχει ορίσει ο ΟΗΕ, υποβάλλοντας πολλές διαφορετικές δράσεις του σχολείου μας..

 

Η πρώτη υποψηφιότητα αφορά σε μια δράση σχετική με το 10ο στόχο  “Λιγότερες ανισότητες”. Στα πλαίσια της λειτουργίας του πολιτιστικού εξωσχολικού προγράμματος “Εργαστήρι δημοσιογραφίας -web Tv 2ου Γυμνασίου Αγιου Νικολάου Λασιθίου Κρήτης, για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση” δημιουργήθηκε από τους εφήβους δημοσιογράφους β και γ γυμνασίου μια εκπομπή ευαισθητοποίησης σε θέματα αναπηρίας, που προβλήθηκε με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία και καλεσμένους την Άδα Σταματάτου και το Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Τα παιδιά συνομίλησαν μαζί τους και ,μέσα από εύστοχες ερωτήσεις, φώτισαν αρκετές αθέατες πλευρές της αναπηρίας. Το αποτέλεσμα των συνεντεύξεων διαμορφώθηκε σε ψηφιακή εκπομπή ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας, η οποία προβλήθηκε στην ιστοσελίδα του σχολείου και στα τοπικά μέσα.

 

Η δεύτερη υποψηφιότητα σχετίζεται με τις δράσεις της πολυπληθούς περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου, η οποία σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά σχολεία – εταίρους μας στο πρόγραμμα ” Εuropia, building new european dreams”, έδωσε στα παιδιά τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν σε πολλούς τομείς σχετικούς με την υλοποίηση των 17 παγκόσμιων στόχων, όπως η ανακύκλωση, η συνάντηση με το δήμαρχο κο Αντώνη Ζερβό, η ημέρα καλωσορίσματος για τους μετανάστες, η ημέρα υγιεινής διατροφής κ.α

 

Αυτές τις  υποψηφιότητες, η μαθητική μας κοινότητα σας καλεί να τις στηρίξετε με την ψήφο σας στην ηλεκτρονική ψηφοφορία που έχει ενεργοποιηθεί μέχρι τις 15/6 και στους συνδέσμους που ακολουθούν, καθώς πιστεύουμε πως το σχολείο πρέπει να καλλιεργεί πρωτίστως την εξωστρέφεια και την κοινωνική ευθύνη στους μαθητές του. Το να διαμορφωνουμε πολίτες με ενδιαφέροντα και ευαισθησίες, εκτός από γνώσεις, είναι το σπουδαιότερο καθήκον μας. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και τη στήριξή σας.

 Η μαθητική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου

 

  1. https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting-by-school/2o-gymnasio-agioy-nikolaoy-lasi8ioy.45.html

 

 2 .https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting-by-school/1o-gymnasio-byrwna.495.html