in

Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ

Με τη δαμόκλειο σπάθη των Θεσμών να επικρέμαται πάνω από το κεφάλι του, ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς απόψε το βράδυ στο Βελλίδειο, θα είναι εξαιρετικά φειδωλός σε εξαγγελίες και παροχές με δημοσιονομικό κόστος. Άλλωστε, οι εταίροι, είναι γνωστό ότι θα βγάλουν χαρτί, μολύβι και κομπιουτεράκια κοστολογώντας σε χρήμα κάθε ανακοίνωση του Πρωθυπουργού. Όπερ σημαίνει ότι το καλάθι της ΔΕΘ είναι φτωχό σε απαλλαγές και μειώσεις προς φορολογουμένους, πλούσιο ωστόσο από αισιοδοξία και διακηρύξεις για “ανάπτυξη”.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κεντρικό μήνυμα της πρωθυπουργικής ομιλίας θα είναι: “Επενδύσεις και υγιής επιχειρηματικότητα με έμφαση στην  εργασία“. Όπερ σημαίνει μια αναλυτική τοποθέτηση από πλευράς Τσίπρα του κυβερνητικού αφηγήματος περί “δίκαιης ανάπτυξης”.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί εκτενώς στην “οικοδόμηση του νέου κοινωνικού κράτους προς τη μεταμνημονιακή εποχή”, στο χτίσιμο “νέου παραγωγικού μοντέλου με έμφαση στη νέα γενιά” ενώ κάνοντας αναδρομή στο κυβερνητικό έργο θα επιχειρήσει να στείλει μήνυμα ότι ακόμη και σε συνθήκες ασφυκτικής δημοσιονομικής πίεσης, η κυβέρνηση κατάφερε να εφαρμόσει πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο.
Όλα τούτα βέβαια, θα τεθούν σε ένα ευρύτερο πολιτικό αφήγημα, αντιπαραθετικά με το “σχέδιο του Κ. Μητσοτάκη, καθώς ο ΑλέξηςΤσίπρας επιτιθέμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση θα επιχειρήσει να  αναδείξει τις “σαφεις διαχωριστικές γραμμές ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ” και τους δύο “διαφορετικούς κόσμους”.
Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση και εάν δεν υπάρξουν αλλαγές, το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ δεν είναι ιδιαιτέρως “πυκνό”.
Σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ και το Σωματείο Εργαζομένων και  θα περιοδεύσει σε περίπτερα της έκθεσης.
Ακολούθως θα παραστεί στα εγκαίνια του Περιπτέρου της Κίνας, η οποία είναι και η τιμώμενη χώρα της φετινής, 82ης ΔΕΘ.
Το βράδυ θα απευθύνει από το Βελλίδειο την ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς ενώ αύριο, ο κ. Τσίπρας θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη προς τους εκπροσώπους του Τύπου, με την οποία ολοκληρώνεται και η διήμερη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά, το πρόγραμμά του κ. Τσίπρα, έχει ως εξής:
Σάββατο, 9/9
– Στις 10:00 ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τη Διοίκηση της ΔΕΘ και το Σωματείο Εργαζομένων.
– Στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε Περίπτερα της Έκθεσης.
– Στις 11:30 θα παραστεί στα εγκαίνια του Περιπτέρου της Κίνας, Τιμώμενης Χώρας.
– Στις 20:00 θα πραγματοποιήσει ομιλία στους Παραγωγικούς Φορείς στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης.
Κυριακή, 10/9
– Στις 13:00 ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης.
ΠΗΓΗ: capital.gr