in ,

Πρωτοποριακό:Τα άδεια καθίσματα στην La Liga θα τιμωρούνται με πρόστιμο!

Νέα ήθη και έθιμα στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από την Ιβηρική χερσόνησο, οι άνθρωποι που διαφεντεύουν τις τύχες της La Liga έχουν μία πρωτοποριακή ιδέα για να έχουν πάντα κόσμο τα γήπεδα και αυτή έχει να κάνει με… τιμωρία.
Αν περάσουν οι νέοι κανονισμοί που βρίσκονται υπό εξέταση, η εικόνα των άδειων εξεδρών θα κρίνεται ουσιαστικά αντιαισθητική και θα τιμωρείται διά… ροπάλου. Για την ακρίβεια οι ομάδες φέρουν την ευθύνη να έχουν κόσμο στα εντός έδρας παιχνίδια τους που μεταδίδονται απευθείας από την τηλεόραση και αν φαίνονται άδεια καθίσματα κατά τη διάρκεια της μετάδοσης θα επιβάλλεται πρόστιμο στους παραβάτες!

Υπάρχει φυσικά αιτία πίσω από αυτή την ασυνήθιστη κίνηση και αυτή δεν είναι άλλη από τον έντονο συναγωνισμό που υπάρχει με την Premier League, με την ισπανική και την αγγλική ποδοσφαιρική λίγκα να ερίζουν για τον τίτλο της κορυφαίας στην Ευρώπη και να προσπαθεί η κάθε μία να πλασάρει καλύτερα το προϊόν της για να εξασφαλίσει καλύτερες τηλεοπτικές συμφωνίες.

Τον Φεβρουάριο του 2015 η Premier League υπέγραψε συμφωνία για τα επόμενα τρία χρόνια (2016-2019) για τα δικαιώματα των αγώνων του πρωταθλήματος σε όλο τον κόσμο και από αυτό το deal θα εισπράξει 5.136.000.000 λίρες, με τα έσοδα της La Liga για την επόμενη τριετία να είναι πολύ λιγότερα: σχεδόν 2.000.000.000 λίρες.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί μία μεγάλη διαφορά που ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ Αγγλίας και Ισπανίας όσον αφορά στην κατανομή των κερδών από τα τηλεοπτικά δικαιώματα στις ομάδες. Στην Premier League οι ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας μοιράζονταν σε ίσα μερίδια τα κέρδη ενώ στην La Liga Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα διαπραγματεύονταν οι ίδιες αποκλειστικά τα δικαιώματά τους, κάτι που από τον Μάιο του 2015 δεν ισχύει μετά από απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης.
sport24.gr