in , , , ,

Συγκίνηση, αγάπη, ελπίδα. video

Για τελευταία φορά πέρασαν το απόγευμα της Τετάρτης το κατώφλι του Γενικού Λυκείου της Νεάπολης οι μαθητές της Γ τάξης. Βρέθηκαν όλοι ξανά μαζί για να παραλάβουν τους τίτλους της αποφοίτησης τους σε μια εκδήλωση που είχαν προετοιμάσει για τους ίδιους οι καθηγητές και οι γονείς τους.
Το κλίμα σαφώς και ήταν συναισθηματικά φορτισμένο και παράλληλα όμως πλημμυρισμένο με την ελπίδα της γενιάς που προχωρά στο επόμενο σκαλοπάτι της ζωής της. Η διευθύντρια του σχολείου Μαρία Κωστάκη καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην βραδιά γιορτής για τον αποχαιρετισμός των αποφοίτων της Γ τάξης του σχολείου. Μιλώντας προς τους μαθητές που αποχαιρετούν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση είπε ότι ολοκληρώθηκε ένας κύκλος και μια συναρπαστική διαδρομή με αγωνίες και ελπίδες, όνειρα, στόχους και εμπειρίες.

η κα. Κωστάκη

«Αφήνετε οριστικά το σχολείο, τον χώρο που φιλοξένησε και υποστήριξε το ταξίδι προς την ενηλικίωση, που πλουτίσατε τις γνώσεις σας, να δημιουργήστε φιλίες και να χτίσετε μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Τώρα ξεκινάτε για άλλες πολιτείες και σας συγχαίρω από καρδιάς.» είπε μεταξύ άλλων δίνοντας τις συμβουλές στους απόφοιτους πλέον μαθητές να ανοίξουν τα φτερά τους και να δείξουν τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει. Τους προέτρεψε να τολμήσουν και σε κάθε στιγμή να αναζητούν το καλύτερο και σε ότι και αν επιλέξουν να κάνουν να μην ξεχάσουν να έχουν σαν εφόδια μαζί τους τα εφόδια, τις αρχές και αξίες που διδάχθηκαν στο σχολείο τους. «Να θυμάστε πάντα πως μόνο η αδιάλειπτη προσπάθεια και η επιμονή στον στόχο οδηγεί στην επιτυχία.» είπε τέλος ευχαριστώντας όλους τους καθηγητές που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για τον κάθε ένα μαθητή ξεχωριστά, τους γονείς των μαθητών για την εξαιρετική συνεργασία που είχαν όλα τα χρόνια, καθώς και την οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης αλλά και τους μουσικούς, μαθητές του σχολείου, που έντυσαν στο τέλος την εκδήλωση.

ο κ. Μαρής

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του αντιδημάρχου Μιχάλη Μαρή ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές που αποφοίτησαν, τους ευχήθηκε ότι καλύτερο για την συνέχεια στην ζωή τους. «Γνωρίζουμε όλοι τους κόπους και τις θυσίες σας, όπως και τις προσπάθειες των γονιών σας και των καθηγητών σας όλα αυτά τα χρόνια στο σχολείο. Καλό θα ήταν κάποια στιγμή να ξεχωρίσουμε το θέμα της εκπαίδευσης από αυτό της επαγγελματικής αποκατάστασης από την στιγμή που πολλές φορές δεν είναι απολύτως ταιριαστά. Ότι και αν επιλέξετε να κάνετε στην συνέχεια για την ζωή σας, σας εύχομαι να το πραγματοποιήσετε.»

η κα. Μακράκη

Από τους γονείς που είχαν και την ευθύνη μεγάλους μέρους στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μίλησε η Γιάννα Μακράκη – Κατσαράκη η οποία ξεφύλλισε την παράλληλη διαδρομή που κάνουν οι γονείς μαζί με τους μαθητές λέγοντας ότι «…πριν από 12 χρόνια μαζί μπήκαμε για πρώτη φορά στην αίθουσα της Α΄ τάξης του Δημοτικοί σχολείου και σήμερα μαζί ολοκληρώνουμε τον κύκλο αυτό. «Όλα αυτά τα χρόνια αποκτήσατε εφόδια για μια ολόκληρη ζωή, μαζί με εσάς μάθαμε και εμείς και έχετε τώρα όλα τα σωστά υλικά για την επόμενη φάση της ζωής σας. ¨όλα αυτά τα χρόνια είχατε μαζί σας δασκάλους και καθηγητές που με αγάπη υπομονή και γνώση σας οδηγούσαν. Τους ευχαριστούμε σαν γονείς σας. Οι δρόμοι που ανοίγουν μπροστά σας μπορεί να είναι τώρα πιο δύσκολοι και πιο δημιουργικοί και μην διστάσετε να ακολουθήσετε αυτόν που οδηγεί στα όνειρα σας μην συμβιβαστείτε για τίποτα άλλο παρά μόνο για αυτό που θέλετε. Εμείς θα είμαστε μαζί σας στο κάθε τι με όσα μέ
σα μπορούμε.» είπε.

η κα. Γουλιδάκη

Η Κατερίνα Γουλιδάκη, εκπρόσωπος των μαθητών με πλατύ χαμόγελο και δακρυσμένα μάτια ευχαρίστησε εκ μέρους των μαθητών όσους βοήθησαν για την εκδήλωση, μίλησε για την πορεία τους έως εδώ έχοντας πάντα στο πλευρό τους γονείς τους δασκάλους τους καθηγητές και τους φίλους τους. «Όσα χρόνια και αν περάσουν, έστω και νοερά θα γυρίζουμε πολλές φορές εδώ στο σχολείο μας. Ξεκινάμε από σήμερα μια νέα πορεία βάζοντας όλοι μας νέους στόχους που είναι στο χέρι μας να τους εκπληρώσουμε.» είπε και κοιτώντας τους συμμαθητές της στα άτια τόνισε ότι είναι όλοι μοναδικοί και ο κάθε ένας τους πολύ ξεχωριστός και ευχήθηκε τα όνειρα όλων να γίνουν ζωή. «Καλές μας σπουδές και καλή μας τύχη» είπε στο τέλος καταχειροκροτούμενη από όλους.
 Τέλος η φιλόλογος Αντωνίας Συσκάκη εκ μέρους των καθηγητών αποχαιρέτησε με δάκρια τους μαθητές της Γ’ τάξης ευχαριστώντας τους για όσα της δώσανε και για όσα πέρασαν μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Αμέσως μετά δόθηκαν στους αποφοίτους τα απολυτήρια τους και μια τσάντα με αναμνηστικό δώρο, βγήκε η αναμνηστική φωτογραφία και ακολούθησε μια όμορφη γιορτή με κεράσματα από τον μπουφέ και μουσική από νεανικό συγκρότημα της πόλης.

κείμενο φωτογραφίες επεξεργασία βίντεο
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ