in , , , , ,

Η δύναμη να αλλάζεις…video

Η δύναμη να αλλάζεις»…ένα από τα δυνατά μηνύματα για την ημέρα κατά των εξαρτήσεων που ακούστηκε στην εκδήλωση που έγινε, στην Ιεράπετρα φέτος, της Τετάρτη 26 του μήνα από το ΚΕΘΕΑ στα πλαίσια της ημέρας κατά των ακρωτηριών.
«Πραγματικά το μήνυμα έφυε ηχηρό από όλο το νομό από την στιγμή που στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το παρόν έδωσαν άνθρωποι, σύλλογοι και φορείς από ολόκληρο τον ανατολικό νομό της μεγαλονήσου. Το σύνθημα απέκτησε την έννοια τους κατά την διάρκεια της πολύ – εκδήλωσης που παρακολουθήσαν εκατοντάδες πολίτες η οποία στο σύνολο της κράτησε 10 ώρες. Ξεκίνησε με την υποδοχή των συμμετεχόντων περίπου στις 5 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε με το τελευταίο τραγούδι λόγο μετά τις 2.30 τα ξημερώματα.

Όλες αυτές τις ώρες όλα σχεδόν άλλαζαν, με ένα και μόνο παρονομαστή στην δυναμική τους, την έννοια της συμμετοχής. Όλοι μα όλοι, και δεν μιλάμε για 10 με 15 ανθρώπους αλλά για πολλές δεκάδες εργάστηκαν με ανιδιοτέλεια, εθελοντικά παρουσιάζοντας δράσεις και λαμβάνοντας μέρος μια εκδήλωση που δεν της έλειπε απολύτως τίποτα ενώ περίσσευε παράλληλα πολύ ανθρωπιά, ευαισθησία, φιλότιμο, αγάπη, ενδιαφέρον και ανάγκη επαφής και συνεργασίας. Κανείς από όσους ζητήθηκε να συμμετάσχει, είτε φορέας, σύλλογος ή και πρόσωπα δεν είπε όχι, το όχι ακούστηκε από όλους, από όλο το νομό, όχι στις εξαρτήσεις παράνομες και νόμιμες.

Το ΚΕΘΕΑ με τον δικό του τρόπο, πάντα διακριτικό και στοχευόμενο, και φέτος κατάφερε με την βοήθεια όλων να δώσει την έμφαση που χρειάστηκε στα μηνύματα της ημέρας και αν μας πείσει για το αυτονόητο, ότι η παρουσία του σαν οργανισμός είναι απαραίτητη να παραμείνει και ανεξάρτητα να συνεχίσει το εξαιρετικό έργο του. Έργο που δεν προσφέρεται μόνο στους ανθρώπους εκείνους που πραγματικά θέλουν να εξαρτηθούν ,αλλά και στις χιλιάδες μέλη των οικογενειών τους και στις εκατοντάδες των χιλιάδων των φίλων τους και στα εκατομμύρια των Ελλήνων πολιτών που ενημερώνονται σωστά και υπεύθυνα από ανθρώπους που έχουν γνώσεις ειδικευμένες, διάθεση να τις μοιραστούν και να τις μεταλαμπαδεύσουν με όλους εμάς.

κείμενο φωτογραφίες ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ
βίντεο Νίκος Μπαλοθιάρης