in , , , ,

Στη μνήμη των παλιών καλών Νεαπολιτών

Την ικανοποίηση του εξέφρασε μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος του Σωματείου των φίλων του απιδιού της Κρήτης Γιώργος Χουρδάκης από την εξέλιξη του θέματος της αυτοτέλειας του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου Νεάπολης που σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί στην βουλή.
Το σωματείο είναι εκείνος ο φορέας που έχει δωρίσει στο νοσοκομείο της πόλης το οικόπεδο για την ανέγερση του Κέντρου αποκατάστασης και αποθεραπείας.

 «Η χαρά μου από ο πρωί της Δευτέρας όπου με πείρε τηλέφωνο και με ενημέρωσε η Λία Μοσχοβιτάκη είναι πολύ μεγάλη, επιτέλους ένα όραμα των παλιών καλών Νεαπολιτών, οι οποίοι ήθελαν κάτι καλό να γίνει στον τόπο που τόσο αγάπησαν δικαιώνεται. Έστω αργά ξεκινά ένα έργο πνοής και η μνήμη τους τιμάται με τον καλύτερο τρόπο.» είπε ο ίδιος με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε κατά ευχή στην συνεχεία και δεν θα προκύψει εκ νέου κάποια καθυστέρηση.

«Έχουμε αναλάβει την ευθύνη απέναντι σε παλιούς καλούς Νεαπολίτες, που κανείς τους δεν είναι πλέον εν ζωή να ολοκληρώσουμε το όραμα τους να αφήσουν κάτι σημαντικό στον τόπο τους. Μακάρι να ολοκληρωθεί και η μελέτη σύντομα και να ξεκινήσει το έργο μιας και ο πρώτος όρος της δωρεάς είναι ότι μέσα σε 5 χρόνια πρέπει να έχε ολοκληρωθεί η μελέτη και να έχει ξεκινήσει το έργο, το χρονικό περιθώριο λήγει 31 12 2015, ο δεύτερος όρος να μην αλλάξει το νομικό καθεστώς του νοσοκομείου της Νεάπολης και ο τρίτος όρος αφορά την ολοκλήρωση των εργασιών του έργου μέσα σε τρία χρόνια από την ημέρα της έναρξης των εργασιών.

Αν ένας έστω από τους όρους δεν τηρηθεί το σωματείο θα ακυρώσει την παραχώρηση του οικοπέδου για την κατασκευή του έργου.» συμπλήρωσε, δηλώνοντας ξανά την μεγάλη του χαρά για το πρώτο αλλά πολύ ουσιαστικό αυτό βήμα που έγινε.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ