in , ,

Στην Διαμάντη ΜΑΣ αφιερωμένες οι παραστάσεις "Και εσείς για τον γιατρό;"της θεατρικής ομάδας Νεάπολης (video)

«Και εσείς για τον γιατρό;» ο τίτλος του νέου θεατρικού που θα μας παρουσιάσει φέτος το καλοκαίρι η Θεατρική Ομάδα Νεάπολης που επανεμφανίζεται με νέο σκηνοθέτη, τη Μαρία Στεφανάκη. Κωμωδία ξανά  από τα μέλη της ΘΟΝ, κωμωδία που τους ταιριάζει και που κάνει καλό και στους θεατές καθώς μας παρασύρει στην έκφραση του γέλιου που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη, ειδικά την περίοδο αυτή.
Το έργο βασισμένο σε ένα δροσερό και καινούργιο κείμενο του Θανάση Λιούνη, που είναι επαγγελματίας Καραγκιοζοπαίχτης και πολυγραφότατος – αν και μόνο 32 ετών – ο οποίος και θα παραβρεθεί στην πρεμιέρα του Σαββάτου 8 Αυγούστου.
Ένα έργο, το οποίο θα επαναληφθεί και την Κυριακή 9 Αυγούστου πάλι στο «Δρήρος» Νεάπολης,  που η πλοκή του, οι ζωντανοί του διάλογοι και η ευρηματικότητα του σεναρίου «φωτογραφίζουν» ίσως και τον κάθε ένα από εμάς στην εξέλιξη της ζωής του. «Βρισκόμασταν σε μια μία περίοδο καμπής σαν ομάδα, όμως είχαμε την τύχη να συναντηθούμε με τη Μαρία Στεφανάκη, που ήταν και η αιτία που η ομάδα δεν λύγισε, ενώ μόλις καταλήξαμε στο κείμενο λες και η ομάδα είχε μόλις ξεκινήσει! Αμέσως όμως δεχθήκαμε την απώλεια της Διαμάντης μας, από τα βασικότερα μέλη της ομάδας μας και κινητήριος ψυχική μας δύναμη. Τίποτα δεν είναι το ίδιο χωρίς την Διαμάντη, στην οποία αφιερώνουμε όλες μας τις παραστάσεις, γνωρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση η ίδια δεν θα ήθελε να τις αναβάλουμε», είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Γιώργος Βιδάκης από την ΘΟΝ.


Το ανατρεπτικό έργο του Θανάση Λιούνη το οποίο θα παιχτεί χωρίς διάλειμμα, ώστε να μην χαθεί η ροή του, αναμένεται να καθηλώσει το κοινό και να του χαρίσει 90 περίπου λεπτά ψυχαγωγίας.
Επι σκηνής εμφανίζονται (κατά σειρά) οι:  Δόξα Γιανναδάκη, Γιώργος Σχοινιωτάκης, Μαρία Σχοινιωτάκη, Αλέκος Κατσιδονιώτης, Εύα Πέτκα,  Γιώργος Βιδάκης, Ρένα Κοφινάκη και Πόπη  Παρασκάκη.
Στην παράσταση βοηθούν και οι αφανείς ήρωες – μέλη της ΘΟΝ Χριστίνα Πάρσαλη, Αλέκος Κατσιδονιώτης, Ρούλα Ευαγγελάτου και Χρήστος Ευαγγελινάκης.
Στις 21 του μήνα η παράσταση θα δοθεί στην Πρίνα, στις 22 στη Μίλατο, ενώ θα δοθεί ακόμα μια στη Φουρνή στις 5 Σεπτεμβρίου.
Οι δύο παραστάσεις σε Πρίνα και Φουρνή  θα είναι χωρίς εισιτήριο καθώς τις υποστηρίζει ο ΠΑΟΔΑΝ, που έτσι και αλλιώς στηρίζει την παραγωγή της τοπικής πολιτιστικής δημιουργίας και έκφρασης – και αυτό το αναγνωρίζουν και στην ΦΟΝ και ευχαριστούν τον Πολιτιστικό Οργανισμό για την συνεργασία.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ