in ,

Σταματήστε το κράξιμο και την παραφιλολογία για το ποιος έχει κορονοϊό – Είναι μία γρίπη, σε όλους μπορεί να συμβεί

Ας λειτουργήσουμε έστω για μία φορά ως κοινωνία…

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου κατάφερε να μη μπει σε ειδικό καθεστώς σύμφωνα με την ανακοίνωση της ειδικής επιτροπής, παρά το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής.

Παρόλα αυτά αρκετοί είναι εκείνοι που αρέσκονται σε φήμες, παραφιλολογίες και “σίγουρες” πληροφορίες για το ποιος, ποια και που υπάρχουν κρούσματα με κορονοϊό.

Φυσικά τα περισσότερα σχόλια μόνο ως κακόβουλα μπορούν να χαρακτηριστούν, αφού στοχοποιούνται άνθρωποι, οικογένειες, επιχειρήσεις χωρίς στην τελική να υπάρχει το παραμικρό.

Το τι κουτσομπολιό κυκλοφορεί στο διαδίκτυο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν περιγράφεται, με συμπολίτες πολλές φορές να αναγκάζονται να διαψεύδουν τις φήμες “συμπολιτών” και “συνανθρώπων”, ποστάροντας στον “τοίχο” τους ολόκληρα κατεβατά.

Άλλωστε είναι μία γρίπη που ίσως και εμείς να την περνάμε, να την έχουμε περάσει ή να μας χτυπήσει και την δική μας πόρτα στο μέλλον ακόμα και  ασυμπτωματικά, οπότε σοφό θα ήταν να φροντίσουμε να τηρούμε τους κανόνες προστασίας από το κορονοϊό και την ατομική μας ευθύνη παρά να επιδιδόμαστε σε κυνήγι μαγισσών και…λεπρών.

Ας λειτουργήσουμε έστω και τώρα ως κοινωνία και ας σταματήσουμε να κάνουμε κακό στον συνάνθρωπό μας…

Ν.Μ.