in

Σίσυφος: Το απόλυτο εργαλείο που άλλαξε την καθημερινότητα των σχολείων και ξεκίνησε από το ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου

Το γνωρίσαμε πριν μερικά χρόνια στα πρώτα βήματα του πιλοτικα σε κάποια σχολεία ως ένα εργαλείο με πολύ μεγάλες δυνατότητες το οποίο θα έλυνε πολλά από τα προβλήματα της καθημερινής σχολικής ζωής σε συνεργασία με την εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας.


Σήμερα περίπου πέντε χρόνια μετά την εμφάνιση του, και τον αριθμό των σχολείων σε όλη την Ελλάδα που το χρησιμοποιεί να έχει αυξηθεί εντυπωσιακά, οι αρχικές προσδοκίες που συνόδευαν το πρόγραμμα έχουν όχι απλά επιβεβαιωθεί αλλά όπου έχει χρησιμοποιηθεί καθηγητές γονείς και μαθητές δεν μπορούν να φανταστούν πλέον την καθημερινότητα τους χωρίς αυτό!

Μια διαρκής επαφή σχολείου-μαθητών-γονέων που δίνει άλλο νόημα στην ενημέρωση και τη διαδραστικότητα. 

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Σίσυφος ξεκίνησε από το ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου με τον δημιουργό του Νεκτάριο Παπαδακάκη να στοχεύει στην απλοποίηση της καθημερινότητας του σχολείου το οποίο έπνογε η γραφειοκρατία ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα!

Ούτε ο ίδιος δεν φανταζόταν την απήχηση που θα είχε στη συνέχεια από σχολεία όλης της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να γίνονται πλέον συζητήσεις για ένταξη του στα εργαλεία του Υπουργείου.

 

Σε δηλώσεις τους στο fonien.gr καθηγητές από σχολεία του Αγίου Νικολάου που χρησιμοποιείται αναφέρουν ότι έχει αλλάξει η καθημερινότητα τους και ότι εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο με θεαματικά αποτελέσματα.

 

Ας θυμηθούμε πως είχε περιγράψει το πρόγραμμα ο δημιουργός του Σίσυφου Νεκτάριος Παπαδακάκης σε παλιότερες δηλώσεις του στο fonien.gr