in

ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου: Επαναλειτουργεί ο Τομέας Υγείας –Πρόνοιας – Ευεξίας!

Ύστερα από πέντε ολόκληρα χρόνια θα επαναλειτουργήσει στο ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου ο Τομέας Υγείας –Πρόνοιας – Ευεξίας κατά το Σχολικό Έτος 2018-2019. Στις ηλεκτρονικές εγγραφές που έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα 14 Μαϊου και θα συνεχιστούν έως την Πέμπτη 31 Μαϊου, οι μαθητές που επιθυμούν να εγγραφούν στη Β΄ Τάξη ΕΠΑ.Λ. έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το συγκεκριμένο Τομέα στο 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό Τομέα με μεγάλη ζήτηση και πολλές επαγγελματικές διεξόδους που είχε λείψει τα τελευταία χρόνια από την κοινωνία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγίου Νικολάου, μετά την αιφνίδια κατάργηση 46 ειδικοτήτων ΕΠΑ.Λ. τον Ιούλιο του 2013. Αξίζει να σημειωθεί οτι όλα αυτά τα χρόνια πολλοί μαθητές αναγκάζονταν να μετακινούνται καθημερινά στο ΕΠΑ.Λ. της Ιεράπετρας προκειμένου να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο Τομέα.

Ο Τομέας Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας διαθέτει συνολικά 9 ειδικότητες, από τις οποίες ο μαθητής μπορεί να επιλέξει στη Γ΄ Τάξη. Δεν είναι ακόμα γνωστό πόσες και ποιες ειδικότητες θα «ανοίξουν» στο προσεχές διάστημα, ωστόσο πληροφοριακά αναφέρεται οτι παλαιότερα στο ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου λειτουργούσαν οι ειδικότητες «Βοηθός Νοσηλευτή» και «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων».

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Λασιθίου κ. Αϊβαλιώτη Βασίλειο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα έσκυψε πάνω από το ζήτημα έλλειψης του Τομέα Υγείας –Πρόνοιας – Ευεξίας από το ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επιμονή και μεθοδικότητα έκανε όλες τις απαραίτητες διαδικαστικές ενέργειες και έγγραφα προς το ΥΠ.Π.Ε.Θ. με αίτημα την επανίδρυση και επαναλειτουργία του Τομέα στο Σχολείο μας.

Η Δ/ντρια του ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου

Αθανασοπούλου Χαρίκλεια