in , , , , ,

Διέπρεψαν οι εκτελεστές της φιλαρμονικής Νεάπολης, videos – fotos

Γεμάτο όπως κάθε χρόνο από τους φίλους της φιλαρμονικής Νεάπολης το προαύλιο του Παλιού Γυμνασίου στην καλοκαιρινή συναυλία του αγαπημένου μουσικού συνόλου της περιοχής το βράδυ της Δευτέρας. Ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός χαιρέτησε δύο φορές την εκδήλωση τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος λέγοντας ότι δεν θα μπορούσε να φύγει χωρίς να δώσει ξανά τα συγχαρητήρια του τόσο στον αρχιμουσικό Νεκτάριο Αρακαδάκη όσο και στον κάθε ένα ξεχωριστά από τους εκτελεστές του μουσικού σχήματος ενώ είπε ότι η Δημοτική αρχή και ο ΠΑΟΔΑΝ κάνουν το χρέος τους στηρίζοντας τα μουσικά σύνολα του τόπου και μακάρι να μπορούσαν να κάνουν περισσότερα. Από την μεριά του ο ίδιος ο αρχιμουσικός ευχαρίστησε προσωπικά τον Δήμαρχο για το ενδιαφέρον του, τον αντιδήμαρχο Νεάπολης Κωστή Κοκκίνη και τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΝ Χάρη Αλεξάκη για την στήριξη τους και την συμπαράσταση τους και παρουσιάζοντας στο τέλος όλα τα μέλη της φιλαρμονική έδειξε τους όμορφους δεσμούς που έχουν δημιουργηθεί μιλώντας για τον κάθε ένα ξεχωριστά.
_D200007 p
«Όπως μπορείτε να δείτε παρατηρώντας μας λίγο, η φιλαρμονική μας είναι ετερόκλητη. Αποτελείται από μικρούς και μεγάλους… μαθητές, φοιτητές κι εργαζόμενους. Για πολλούς η σημερινή βραδιά είναι μία γνώριμη διαδικασία, που πάντα συνοδεύεται με λίγο άγχος αλλά και με την ηρεμία της εμπειρίας που το καταπραϋνει. Για πολλούς άλλους, όμως…. για τα μικρά και νέα παιδιά που αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της φιλαρμονικής, η σημερινή βραδιά αποτελεί την πρώτη τους εμφάνιση και η αγωνία βρίσκεται στα ίδια μεγάλα επίπεδα με τον ενθουσιασμό. Είναι, όμως, αυτά τα νέα παιδιά που κρατάνε τη φιλαρμονική ζωντανή. Και έτσι κι αλλιώς, όλοι εμείς έχουμε περάσει από αυτή τη θέση.» είπε η Ηλιάνα Τσιχλή, μέλος της φιλαρμονικής που είχε και την ευθύνη της παρουσίασης του προγράμματος. Η ίδια δε, απόφοιτη πλέον του Γενικού Λυκείου σχολίασε πως «Θυμάμαι ακόμα τον εαυτό μου πριν περίπου 8-9 χρόνια  όταν ήταν η δική μου πρώτη εμφάνιση με τη φιλαρμονική. Ήταν ένα παράξενο κι ανάμεικτο συναίσθημα. Από τη μία άγχος και ντροπαλότητα αλλά από την άλλη μεγάλη χαρά και περηφάνια που επιτέλους θα ήμουν κι επίσημο μέλος του συνόλου.»
_D200004 p
Βέβαια τα μέλη της φιλαρμονικής δεν θα μπορούσαν να μην αναφερθούν στην καθημερινότητα του συνόλου, φιλαρμονική δεν είναι μόνο η ευχάριστη μουσική συνοδεία σε γιορτές και εκδηλώσεις, ούτε το οργανωμένο κι ομοιόμορφα ντυμένο σύνολο που βλέπετε να παρελαύνει σε αυτές.  Φιλαρμονική είναι τα πρόσωπα που βλέπετε σήμερα αλλά και πολλά που δε βλέπετε. Πρόσωπα που πέρασαν από τη φιλαρμονική, πρόσωπα που έδωσαν την ψυχή τους γι αυτήν, πρόσωπα που όποτε βρουν ευκαιρία αποτελούν και πάλι μέλος του συνόλου σαν να μην έλειπαν ποτέ…Κι αυτό είναι το μαγικό στοιχείο που κρατάει ζωντανή κι ακέραιη τη φιλαρμονική μας. Όλα αυτά τα πρόσωπα, -παρατηρήστε τους- όχι μόνο ένα προς ένα προσφέρει με το δικό του τρόπο στο σύνολο αλλά και όλοι μαζί λειτουργούν σαν ένα πρόσωπο. Γιατί φιλαρμονική και μουσική είναι η συνεργασία, είναι η ομαδικότητα, είναι η αρμονία ανάμεσα στις διάφορες και διαφορετικές φωνές και νότες! Με τον δικό τους τρόπο και τις δικές τους λέξεις οι εκτελεστές μίλησαν για τον αρχιμουσικό τους σημειώνοντας πως «…μόνος του ο καθένας μας δε θα είχε καταφέρει όσα έχουμε καταφέρει όλοι μαζί. Πάντα υπό την αιγίδα του κ. Νεκτάριου που εδώ και πολλά-πολλά χρόνια διευθύνει τη φιλαρμονική μας και τα παιδιά της που συνεχώς ανανεώνονται. Ο κύριος Νεκτάριος είναι η πειθαρχία και η οργάνωση που χρειάζεται ο καθένας από εμάς για να γίνουμε όλοι μαζί σύνολο. Είναι ο συνδετικός κρίκος και ο λόγος που υπάρχουμε ακόμα ως φιλαρμονική.
_D200008 p
«Τα ντραμς λίγο πιο σιγά. Τα κλαρίνα λίγο πιο σφιχτά τα χείλια. Τα βαρύτονα πιο χτυπητά, μην το φοβάστε! Τα κόρνα πιο δυνατά, με θάρρος. Οι τρομπέτες  πιο δεμένες» Και τον ευχαριστούμε για όλα. Για όλες τις παρατηρήσεις, για όλες τις συμβουλές περί μουσικής ή και όχι, για όλες τις όμορφες στιγμές, για όλες τις παρτιτούρες και για όλες τις νότες… Σας ευχαριστούμε πολύ.» είπαν και δείχνοντας σαν σύνολο τον σεβασμό τους ξεκίνησαν την συναυλία με το La virgin de la Macarena, ένα κομμάτι πλήρως επιμελημένο από τον πρώην και αείμνηστο μαέστρο, Νίκο Χουρδάκη που με το έργο του προσφέρει στη φιλαρμονική της Νεάπολης μέχρι και σήμερα, όπως επίσης ευχαρίστησαν και όλο τον κόσμο που κάθε χρόνο τους τιμά με την παρουσία και την αγάπη του
_D200023 p _D200011 p
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ
ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ!
 
Τρομπέτες
Τζαβλάκης Γιάννης
Χουρδάκης Γιάννης
Ροβίθης Δημήτρης
 
Φιλικόρνα
Χατζηπαναγίωτη Μαρία
Λαπίδη Ελίζα
Καμαράτος Μάνος
Κατερινάκη Πόπη
 
Κορνέτες
Σηφάκης Ανδρέας
Βασιλόπουλος Άγγελος
Βασιλάκης Μάνος
 
Κλαρίνα
Διαλυνά Μαρία
Μεθυμάκη Νεκταρία -(φωνή)
Κλώντζα Μαριάνθη
Βαρδάκη Έλλη-(πλήκτρα)
Αρακαδάκη Μαρία Ιωάννα
Τζαγκουρνή Ελένη
Κριτσωτάκη Ελένη
 
Κουαρτίνα
Τσιχλή Ηλιάννα
Ζαγιανάκη Άννα
 
Βαρύτονα
Φαιτός Μιχάλης
Πρινιωτάκης Μάνος (μαντολίνο)
Παπαστεφανάκη Χαρά
Τσιχλής Μάνος
Μανιουδάκη Βιργινία
Μαργαριτοπούλου Μαριάννα
Μανιουδάκης Μάνος
Λιουδάκη Σοφία
Βιδάλη Άννα
Συσκάκης Μπάμπης
 
Κόρνα
Τζαβλάκης Βαγγέλης
Βασιλόπουλος Δημήτρης
 
Drums
Θεωδορλής Ραφαήλ-Μιχαήλ
Δατσέρης Σταύρος -(κιθάρα)
Λιουδάκης Γιώργος
Σαρρής Νίκος
 
Φλάουτο
Αρακαδάκη Ραφαηλία
 
Sax Alto
Φούσκη Ιωάννα
Τσιχλή Κέλλυ
 
Ακουστική κιθάρα
Φουρνιώτη Δέσποινα
 
Για την εμπειρία συμμετείχαν:
Παντερμαράκη Θεωδόρα
Τζαγκουρνής Μάνος
 
Τα παιδιά που δεν μπόρεσαν να είναι κοντά μας λόγω υποχρεώσεων αλλα αναφέρθηκαν σαν να ήταν εκεί:
Γαλανός Γιώργος
Μάνεσης Γιάννης
Πρινιτάκη Γεωργία
Βασιλόπουλος Γιάννης
Μάνεση Μαριάννα
Βιδάλης Κωνσταντίνος
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ


 
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ

 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ